25η Μαρτίου στη Πελοπόννησο

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

180

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στα μονοπάτια της Επανάστασης!
Καλαμάτα – Τρίπολη – Λιμποβίσι – Δημητσάνα – Στεμνίτσα - Μονή Αιμυαλών - Καλάβρυτα
4 ήμερη εκδρομή αργία 25ης Μαρτίου


Σουπερ προσφορά €180


Αναχώρηση από Ηράκλειο 22 Μαρτίου.Πόσοι ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη την 25η Μαρτίου του 1821; Ετοιμάσαμε μια μικρή απόδραση που θα μας ταξιδέψει στο χρόνο και στην ιστορία. Καταπράσινα τοπία-Λιθόστρωτα στενά-πολιτιστική ιστορία-Σημαντικά Μοναστήρια-Αναπαράσταση Ορκωμοσίας Αγωνιστών 1821. Το μόνο σίγουρο είναι πως, μετά το ταξίδι αυτό, θα γεμίσετε με πρωτόγνωρα συναισθήματα!1η Ημέρα, Κυριακή 22/3: Συγκέντρωση αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση.
2η Ημέρα, Δευτέρα 23/3: Άφιξη στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Πελοπόννησο, τον τόπο απ’ όπου ξεκίνησε και διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Μετά την πρώτη μας στάση στη διώρυγα του Ισθμού για καφέ, συνεχίζουμε για την Καλαμάτα, την πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης το 1821. Θα φτάσουμε στην όμορφη παραλιακή πόλη της Μεσσηνίαςλίγο πριν το μεσημέρι και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα θα συμμετάσχουμε στις επετειακές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της πόλης και θα παρακολουθήσουμε, μαζί με τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της χώρας, την αναπαράσταση της απελευθέρωσής της στην οποία συμμετέχουν δεκάδες σύλλογοι και φορείς. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη, που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και αποτελεί την διοικητική της έδρα. Checkin στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε ταβέρνα με παραδοσιακές γεύσεις.(Προαιρετικό) Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα, Τρίτη 4/3: Μετά το πλούσιο πρωινό μας στο μπουφέ του ξενοδοχείου, ακολουθεί μια ημερήσια εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία και τα πανέμορφα χωριά της. Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της Επανάστασης, θα μάθουμε για τις μάχες και τους ήρωες που ανέδειξε ο αγώνας για την ελευθερία. Πρώτη μας στάση το Λιμποβίσι σε υψόμετρο 1200 μέτρων, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτιπου γεννήθηκε οΘεόδωρος Κολοκοτρώνης και το μουσείου που στεγάζεται ακριβώς δίπλα. Συνεχίζουμε για την πετρόχτιστη Δημητσάνα με τους περίφημους μπαρουτόμυλους, το «Φροντιστήριο Ελληνικών Γραμμάτων» απ’ όπου αποφοίτησε ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’, καθώς και το αρχοντικό Αντωνόπουλου στο οποίο ο Παπαφλέσσας έδωσε το δικό του επαναστατικό όρκο. Μετά από μια μικρήδιαδρομή δέκα λεπτών, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στο «Μνημείο των Αθανάτων», που είναι αφιερωμένο στα 200 παλικάρια από τοΖυγοβίτσι, αρκετά εκ των οποίων αποτελούσαν την προσωπική φρουρά του στρατηγού Κολοκοτρώνη. Αργά το μεσημέρι θα κατευθυνθούμε στη Στεμνίτσα «τη χωριατοπούλα του Μοριά» με την γνωστή σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, που διετέλεσε και πρώτη έδρα της Πελοποννησιακής Γερουσίας του επαναστατημένου Ελληνικού έθνους.Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό. Πριν αναχωρήσουμε από την περιοχή, θα προσκυνήσουμε στην βραχώδη Ι.Μ. Αιμυαλών και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Τρίπολη έχοντας διασχίσει σχεδόν ολόκληρη την ιστορική περιοχή της Γορτυνίας, μια περιοχή με πυκνό δάσος, πετρόχτιστα χωρία και χιονισμένες βουνοκορφές. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η Ημέρα, Τετάρτη 25/3: Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για τα Καλάβρυτα και την Ι.Μ. Αγίας Λαύρας όπου θα συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού και στη συνέχειαθα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της έναρξης της Επανάστασης με το χρυσοκέντητο λάβαρο που σήκωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και φυλάσσεται στη Μονή. Ακολούθως θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα Καλάβρυτα για καφέ και φαγητό. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο, θα επιβιβαστούμε αργά το μεσημέρι στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο που διατρέχει το φαράγγι του Βουραϊκού μέσα από μια φανταστική διαδρομή. Στο Διακοφτό, με θέα τον Κορινθιακό κόλπο, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό τον Πειραιά. Επιβίβαση το πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω.
5η Ημέρα, Πέμπτη 26/3: Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου νωρίς το πρωί.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 


• Εισιτήρια πλοίου σε οικονομική θέση
• Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Τρίπολη, στο ξενοδοχείο Mainalon**** με πλούσιο πρωινό σε μπουφέ
• Εκδρομές - Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει του προγράμματος
• Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
• Φ.Π.Α.
• Διόδια – διελεύσεις αυτοκινητοδρόμων
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :


• Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους
• Φόρος Διανυκτέρευσης που καταβάλλεται στο ξενοδοχείο κατά την άφιξη
• Διαφορά Μονόκλινου €45
• Διαφορά σε ΑΒ4 €15 / διαδρομή

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 1: +30 2810 390912

Τηλ. 2: +30 6946 082751

Φαξ: +30 2810 761400