Πραγματ/θηκε: 2 ημέρες στη Νοτιοδυτική Κρήτη

ΚΡΗΤΗ

"Ταξιδέψτε και απολαύστε μαζί μας την Κρήτη"

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

65

2 ημέρες στη Νοτιοδυτική Κρήτη.
Ομαλός - Φαράγγι Σαμαριάς - Βρύσες - Ασκύφου - Σφακιά - Αγ. Ρούμελη
Σάββατο 28/9 - Κυριακή 29/9


Ελάτε να περπατήσουμε στο Φαράγγι Σαμαριάς το εντυπωσιακότερο της Κρήτης. Τοπίο μοναδικό και η διάβαση του ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι λιγότερο τολμηροί θα απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στη γαλήνια αγκαλιά της μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο της Αγ. Ρούμελης. Ο τόπος που διατηρεί την αυθεντικότητα του. Τραχιές βουνοπλαγιές, αχανή φαράγγια, μαγευτικές παραλίες, θρύλοι και κάστρα. Τόπος αξέχαστος!!
1η μέρα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Οροπέδιο του Ομαλού. Άφιξη στο Ξυλόσκαλο και όσοι θα περάσουν το Φαράγγι θα ακολουθήσουν τον έμπειρο οδηγό. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουμε τη θέα και θα πάρουμε το δρόμο για τα ιστορικά Σφακιά. Απολαμβάνοντας το άγριο τοπίο θα περάσουμε από τα Φαράγγια που υπάρχουν στην περιοχή. Φτάνοντας στα Σφακιά θα απολαύσουμε τη θέα από ψηλά και κοιτάζοντας στο Λυβικό πέλαγος και αν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα θα δούμε και τη Γαύδο. Ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από μια φυσική άγρια ομορφιά. Απ’ εδώ ξεκίνησε την επανάσταση ο Δασκαλογιάννης και δημιούργησε τις συνθήκες για την ελευθερία του νησιού. Επιβίβαση στο πλοίο για Αγ. Ρούμελη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα απολαύσουμε τη γαλήνη και την ομορφιά του απομονωμένου τόπου. Διανυκτέρευση
2η μέρα
Πρωινό και σήμερα θα απολαύσουμε την πεντακάθαρη παραλία με τα βότσαλα, την εκκλησία της Παναγίας, με ωραία ψηφιδωτά του 1500 και είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα και της Αρτέμης, μπορούμε όσοι επιθυμούν να περπατήσουμε για λίγο το Φαράγγι της Σαμαριάς από την έξοδο του. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο για Σφακιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο Ηράκλειο κάνοντας στάση για καφεδάκι.

Τιμή κατά άτομο : €65
Περιλαμβάνονται:

,
  •  Κλιματιζόμενο πούλμαν κ άθολη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Μια Διανυκτέρευση σε ξενοδ/χειο με πρωινό στην Αγ. Ρούμελη
  •  Συνοδός του γραφείου & έμπειρος Οδηγός στο Φαράγγι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

,
  •  Είσοδος Φαραγγιού 5€
  • Εισιτήριο πλοίου 12,50€

Πληροφορίες: 


Σύνολο πορείας 18 χιλ.-Μποτάκια – Νερό –καπέλο. 


Τροφή για την πορεία (ξηρούς καρπούς-φρούτα-παστέλι-σταφίδες)

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 1: +30 2810 390912

Τηλ. 2: +30 6946 082751

Φαξ: +30 2810 761400