ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ

Ταξιδέψτε και απολαύστε μαζί μας Προσκυνηματικές Εκδρομές

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

950

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
9 Μέρες Στο βασίλειο των Φαράω και την Αγία Γη του Σινά
ΚΑΙΡΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΣΦΙΓΓΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - ΝΕΙΛΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ – QAITBAY - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΔΙΩΡΥΓΑ ΣΟΥΕΖ - ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑ – ΑΣΚΗΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ - ΑΓΙΑ ΚΟΡΥΦΗ – SHARMELSHEIKH – KHANELKHALIL1η Ημέρα, Τρίτη 12/5:Συγκέντρωση αργά το απόγευμα στο Αεροδρόμιο της Αθήνας.Μετά των έλεγχο διαβατηρίων και αποσκευών, θα κάνουμε checkinκαι θα έχουμε χρόνο στο DutyFree. Επιβίβαση στο αεροπλάνο αργά το βράδυ με προορισμό το Κάιρο. Άφιξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου και αναχώρηση για το ξενοδοχείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο. Checkin, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.
2η Ημέρα, Τετάρτη 13/5: Πρώτη ημέρα στην φιλόξενη Αίγυπτο! Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για μια ημερήσια περιήγηση στα ιστορικά αξιοθέατα του βασιλείου των Φαραώ! Ξεκινάμε από την αρχαία νεκρόπολη της Γκίζας, δημιούργημα της 4ης Δυναστείας των Φαραώ (2613 – 2494 π.Χ.).Εκεί βρίσκονται οι διάσημες πυραμίδες, με γνωστότερη αυτή του Χέοπα η οποία και αποτελεί το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που σώζεται μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα θαυμάσουμε τη Μεγάλη Σφίγγα, το αρχαιότερο ίσως άγαλμα στον κόσμο. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, θα κατευθυνθούμεστην πλατεία Tahrir, στο κέντρο του Καΐρου,και το Αιγυπτιακό μουσείο όπου εκτίθενται πάπυροι, σαρκοφάγοι, μούμιες, αρχαία νομίσματα και αγάλματα! Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, θα συνεχίσουμε (προαιρετικά) για τις όχθες του Νείλου, έναν από τους δύομεγαλύτερους σε μήκος ποταμούς του κόσμου, που διασχίζει την πόλη στο δρόμο για τη Μεσόγειο θάλασσα. Θα επιβιβαστούμεσε παραδοσιακές βάρκες και θα απολαύσουμε μια ρομαντική και αξέχαστη απογευματινή βαρκάδα, σε μια από τις ομορφότερες εμπειρίες σύμφωνα με τους περισσότερους ταξιδιώτες του κόσμου. Checkinστο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα, Πέμπτη 14/5: Μετά το πλούσιο πρόγευμά μας στο μπουφέ του ξενοδοχείου, θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη ημερήσια εκδρομή στην ιστορική Αλεξάνδρεια, δημιούργημα του Μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρου. Πρώτη μας στάση, οι εντυπωσιακές κατακόμβες του KomElShoqafa, το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της Αιγύπτου, που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. και συνδυάζει αρχαία αιγυπτιακή, ελληνική και ρωμαϊκή τεχνοτροπία. Ακολούθως, θα κατευθυνθούμε στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του δεύτερου στην τάξη Ορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου θα μάθουμε για τη ζωή και τη δράση του σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος μας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.Μετά τη βόλτα μας στην πόλη, θα ανηφορήσουμε για το κάστρο Qaitbay, δημιούργημα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο καλοδιατηρημένoοικοδόμημα και θα απολαύσουμε το πανέμορφο πανόραμα της βασίλισσας της Μεσογείου, της πόλης όπου άκμασε ο ελληνισμός τον 18ο και τον 19ο αιώνα. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η Ημέρα, Παρασκευή 15/5:Θα πάρουμε σχετικά νωρίς το πρωινό μας και θα αναχωρήσουμε για τη χερσόνησο του Σινά. Με τις κατάλληλες στάσεις για καφέ και φαγητό, περνώντας κάτω από τη διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα, θα φτάσουμε αργά το μεσημέρι στην περιοχή (protectorate) της Αγίας Αικατερίνης. Checkinστο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε για το πρώτο μας προσκύνημα την Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά, το αρχαιότερο σε συνεχή λειτουργία μοναστήρι στον κόσμο! Θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Αποδείπνου κατά τη διάρκεια του οποίου θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Πανσόφου Αγίας Αικατερίνης. Ακολουθεί ξενάγηση από τους πατέρες της Μονής στο καθολικό,το παρεκκλήσι της Αγίας Βάτου και την Αγία Βάτο (που φλεγόταν αλλά δεν καιγόταν) που βρίσκεται στη ανατολική πλευρά του καθολικού. Δείπνο στο εστιατόριο της Μονής που βρίσκεται έξω από τα τείχη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα, Σάββατο 16/5:Πρώτο μας ξημέρωμα στην terrasanta(αγία γη) του Σινά! Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε το μουσείο της Μονής (ένα από τα σπουδαιότερα μικρά μουσεία του κόσμουσύμφωνα με πολλούς ειδικούς), όπου φυλάσσεται και η περίφημη εικόνα του Κυρίου (εξαίρετο δείγμα εγκαυστικής τέχνης), καθώς και τη βιβλιοθήκη χειρογράφων με την μεγαλύτερη συλλογή ελληνικών χειρογράφων στον κόσμο! Ύστερα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο έξω από τα τείχη όπου θα ξεναγηθούμε στην ιστορία της περιοχής που αρχίζει από την εποχή του Προφήτη Μωυσή - τη δεύτερη χιλιετία προ Χριστού - και φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. Μετά το γεύμα (προαιρετικά), υπάρχει η δυνατότητα είτε για safariστην πανέμορφη και γεμάτη κρυμμένα μυστικά σιναϊτική χερσόνησο, είτε ανάβαση μέχρι το ασκητήριο των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης, εκεί όπου ασκήτεψε ο Άγιος των ημερών μας, Παΐσιος. Δείπνο στο εστιατόριο της Μονής, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
6η Ημέρα, Κυριακή 17/5:Νωρίς το πρωί θα συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία που τελείται αδιάκοπα για πάνω από 1.500 χρόνια στο μοναστήρι που έχτισαν οι Αυτοκράτορες Ιουστινιανός και Θεοδώρα. Μετά το κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, ακολουθεί μια ημερήσια εκδρομή στα παράλια της χερσονήσου του Σινά. Θα πάρουμε νωρίς το πρόγευμά μας και θα αναχωρήσουμε οδικώς για την παραλιακή Ραϊθώ, εκεί όπου βρίσκεται και ένα από τα παλαιότερα μετόχια της Μονής. Θα προσκυνήσουμε στο ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο SharmElSheikh (ή Dahab), όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, μπάνιο (ή κατάδυση για τους πιο τολμηρούς) στην κοραλιογενή θάλασσα, γεύμα και καφέ. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η Ημέρα, Δευτέρα 18/5:Μετά το πρωινό μας, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος ή safari (προαιρετικά) για όσους αναζητούν την περιπέτεια! Αργά το μεσημέρι,ακολουθεί (προαιρετικά) ανάβαση στο Όρος Χωρίβ πάνω από το μοναστήρι (την Αγία Γη όπως ο ίδιος ο Θεός Πατέρας την ονόμασε) μέχρι την Αγία Κορυφή, εκεί όπου ο Προφήτης Μωυσής παρέλαβε τις πλάκες του Νόμου. Από τα 2.285μ πάνω από τη θάλασσα θα απολαύσουμε ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, αγναντεύοντας τον ήλιο καθώς θα χάνεται πίσω από τα αχανή πετρώδη βουνά της σιναϊτικής χερσονήσου. Επιστροφή την ώρα που θα νυχτώνει, δείπνο στο εστιατόριο της Μονής και διανυκτέρευση.
8η Ημέρα, Τρίτη 19/5: Τελευταία ημέρα στο Σινά! Αφού πάρουμε το πρωινό μας, γεμάτοι ευλογίες και αξέχαστες εμπειρίες, θα αναχωρήσουμε για το Κάιρο. Με τις κατάλληλες στάσεις για φαγητό και καφέ θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Θα επισκεφθούμε την περίφημη αγορά του Khanel-Khalili, την μεγαλύτερη αγορά της Ανατολής, εκεί όπου το παζάρι αγοραστή και πωλητή αποκτά πραγματικό νόημα και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στο Πατριαρχικό Μετόχι του Καϊρου, τον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Άφιξη στο ξενοδοχείο, checkin, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.
9η Ημέρα, Τετάρτη 20/5: Τελευταία ημέρα στη μαγευτική Αίγυπτο! Ξημερώματα, γεμάτοι αξέχαστες εμπειρίες, εικόνες και αναμνήσεις, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

Τιμή ατόμου σε δίκλινο / τρίκλινο 950€ 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 


• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο, Κάιρο – Αθήνα με την EgyptAir
• Φόροι Αεροδρομίου
• Βαλίτσα έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
• Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο
• Μία (1) διανυκτέρευση στο LePassageHotelandCasino***** στην περιοχή του αεροδρομίου με πλούσιο πρωινό
• Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο κεντρικόSteigenbergerTahrirHotel****, σε ασφαλή περιοχή με πλούσιο πρωινό και δείπνο
• Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο χωριό της Αγίας Αικατερίνης στο ξενοδοχείο Daniela με πρωινό
• Τέσσερα (4) δείπνα στο εστιατόριο της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης
• Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους κατά το πρόγραμμα
• Εκδρομές - Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει του προγράμματος
• Βαρκαδα στο Νείλο
• Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας με εμπειρία
• Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός
• Διόδια – διελεύσεις αυτοκινητοδρόμων
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
• Φιλοδωρήματα (20e)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 


Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
• Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!
• Πετάξτε από την υπόλοιπη Ελλαδα σε συνδυασμό με την Egyptair με τιμή από 155€.
• Τα εισιτήρια εσωτερικού επιβεβαιώνονται από την αεροπορική εταιρεία κατόπιν διαθεσιμότητας

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 1: +30 2810 390912

Τηλ. 2: +30 6946 082751

Φαξ: +30 2810 761400