ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ‘ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ’

ΚΡΗΤΗ

"Ταξιδέψτε και απολαύστε μαζί μας την Κρήτη"

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟ 3-4/10


 

Μονή Τοπλού - Ζάκρος - Φαράγγι των Νεκρών - Κάτω Ζάκρος - Σητεία 

 

Ένα θαύμα της φύσης στο Ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Σπάνιοι οικότοποι, εντυπωσιακά πετρώματα, μοναδικοί σχηματισμοί της Φύσης, ακτογραμμή με ατέλειωτες παραλίες και ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το Γεωπάρκο Σητείας!


Εάν λατρεύεις την Ιστορία, τη Φύση και παροχές Υψηλής φιλοξενίας, ελάτε μαζί μας σε ένα μωσαϊκό φυσικών τοπίων, να ανακαλύψουμε τα μυστικά του τόπου μας.

 

1η μέρα. Σάββατο 3/9 Αναχώρηση το πρωί για το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης και για τη Μονή Τοπλού κάνοντας μια στάση για καφεδάκι. Η Ανατολική Κρήτη και ιδίως η περιοχή της Σητείας είναι μια από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές περιοχές. Λίγοι γνωρίζουν ότι το Γεωπάρκο Σητείας είναι ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και δεν είναι τυχαίο ότι ξεχωρίζει σ ολόκληρη την Ελλάδα για το οικοσύστημα που περιλαμβάνει. Άφιξη στη Μονή όπου θα μάθουμε την ιστορία και θα ξεναγηθούμε στους χώρους του Μοναστηριού αλλά και στη μονάδα παραγωγής κρασιού της Μονής με τα εξαιρετικά κρασιά. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας σε ένα μωσαϊκό φυσικών τοπίων και θα φτάσουμε στη Ζάκρο. Άφιξη στους παραδοσιακούς ξενώνες με πανοραμική θέα. Διανυκτέρευση.


2η μερα.Κυριακή  4/9 Πρωινό και σήμερα θα περπατήσουμε σε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης, με αρχαιολογικό, οικοτουριστικό και γεωφυσικό ενδιαφέρον το Φαράγγι των Νεκρών. Μετα από περίπου δυο ώρες περπάτημα σ ένα  πανέμορφο φυσικό τοπίο θα φτάσουμε στην εντυπωσιακή έξοδό και τη Κάτω Ζάκρο με την μαγευτική παραλία. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό και το απογευματάκι παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα πιούμε το καφεδάκι μας στην γραφική Σητεία.


Τιμή ατόμου 140

 

Περιλαμβάνονται:

 • Κλιματιζόμενο πούλμαν σ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Μια Διανυκτέρευση στο Terra Minoika με πρωινό
 • Επαγγελματίας Ξεναγός & έμπειρος Οδηγός στο Φαράγγι.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδος Φαραγγιού
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
* Σύνολο πορείας 2,5 χιλ.-Μποτάκια  Νερό καπέλο.
* Εγγραφές έως 25 Σεπτεμβρίου με προκαταβολή. Περιορισμενος αριθμός συμμετοχής!

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10


Μουτριανό φαράγγι - Βελονάδο - Αργυρούπολη - Επισκοπή


Κυριακάτικη βόλτα όλων των αισθήσεων σε γνωστές-άγνωστες γωνιές του τόπου μας, γεμάτη με χρώματα και αρώματα της Κρητικής φύσης!   


Αναχώρηση το πρωί για την ενδοχώρα του Ρεθύμνου και άφιξη στο χωριό Μούντρος. Ένα χωριό που ξαφνιάζει με τα υπέροχα απομεινάρια της Ενετοκρατίας,και τα σοκάκια του.Θα πάρουμε το μονοπάτι για το Φαράγγι μια υπεροχή διαδρομή,κατάφυτη από Πεύκα και άλλα δένδρα μήκος 2,5 χιλ. περίπου. Σε 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου θα φτάσουμε στο χωριό Βελονάδο όπου θα πάρουμε το πούλμαν και θα πάμε στην Αργυρούπολη. Ένας πανέμορφος οικισμός με όμορφα καλντερίμια, άφθονο νερό κ φυσικό καταπράσινο τοπίο. Ελεύθερος χρόνος και όσοι επιθυμούν θα συνεχίσουμε από ένα πετροκτιτο μονοπάτι με μυρτιές κ πρίνους και θα οδηγηθούμε στην πνιγμένη από πράσινο Αργυρούπολη όπου βρίσκονται τα νερά και οι ταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωρίο Επισκοπή όπου θα πιούμε το απογευματινό μας καφεδάκι και θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο.
Τιμή / άτομο: €16 


Περιλαμβάνονται:

 • Κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Επίσημος Ξεναγός & έμπειρος Οδηγός στο Φαράγγι
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης·
Σημείωση: 
Στην· πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 2,9 χιλιόμετρα. Είναι μια διαδρομή εύκολη και η φυσική ομορφιά είναι συγκλονιστική · Φορέστε κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία - νερό.·

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10


Moνή Παναγίας Κεράς - Ψυχρό - Δικταίον Άντρο - Μοχός


Μονοήμερη εκδρομή στο Οροπέδιο Λασιθίου: Μια μεγάλη ορεινή αγκαλιά!!


Αναχώρηση το πρωί και θα πάρουμε το δρόμο για το Οροπέδιο Λασιθίου. Η πρώτη στάση θα είναι στη Ιερά Μονή  Παναγίας Κερά όπου θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την ιστορία της.Η έντονη γεωλογική δραστηριότητα που εκατομμύρια χρόνια πριν δημιούργησε στην Κρήτη το Οροπέδιο Λασιθίου,γέννησε ένα μοναδικό ,πλούσιο και ποικίλο οικοσύστημα όπου βρίσκεται το χωριό Ψυχρό,και θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας.Απ΄εδώ καθώς μαρτυρεί η Ελληνική Μυθολογία,ξεκίνησε η δημιουργία ενός καινούργιου κόσμου,μιας και σε τούτη τη γωνιά της γης βρίσκεται το σπηλαίο του Δία  με τον υπέροχο σπηλαιολογικό διάκοσμο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το Δικταίο Άντρο, ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια στη Κρήτη, η το Θεματικό πάρκο ελληνικής Μυθολογίας κ Μινωικού πολιτισμού,μέσα από την αναπαράσταση εκθεμάτων σε φυσικό μέγεθος φτιαγμένο με πολύ μεράκι.! Μια φανταστική εμπειρία! Στη συνέχεια κάνοντας το γύρο του Οροπεδίου περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά του Οροπεδίου θα κάνουμε στάση για γεύμα. Στην επιστροφή μας θα πιούμε το απογευματινό μας καφεδάκι στο παραδοσιακό χωριό Μοχό και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.


Τιμή / άτομο: €15


Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

KYΡIAKH 18/10


Μέρωνας - Γερακάρι - Γιους Κάμπος - Πατσός


Μυρωδάτες διαδρομές στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου!!


Αναχώρηση το πρωί με κατεύθυνση  το Ρέθυμνο και πρώτη μας στάση στην αετοφωλιά του Αμαρίου, τον πανέμορφο Μέρωνα. Η ιστορία του ξεκινάει πριν το 1300 και είναι αγκαλιασμένο από εκατοντάδες δέντρα, ενώ η ύπαρξη περισσοτέρων από 20 εκκλησιών, δηλώνουν την βαθιά πίστη των κατοίκων σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξης του. Επίσκεψη στη Βυζαντινή Εκκλησία Παναγιά του Μέρωνα, της οποίας η ιστορία είναι τόσο παλιά, όση και η ύπαρξη του ίδιου του χωριού και ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι στο πανέμορφο χωριό.Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από καταπράσινα τοπία εντυπωσιακής ομορφιάς, και άφιξη σ ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Αμαρίου το Γερακάρι, και θα  κατευθυνθούμε στο «Γιους Κάμπο». Ένας κάμπος όπου υπάρχουν τόσα πολλά χόρτα και βότανα, καθώς και λουλούδια ενδημικά που δεν τα συναντάς σε κανένα άλλο μέρος της γης. Η κόκκινη τουλίπα της Κρήτης  είναι ενδημικό είδος τουλίπας που βρίσκουμε αποκλειστικά στο μικρό οροπέδιο του Γιούς Κάμπου. Αφού απολαύσουμε την απίστευτη ομορφιά  θα συνεχίσουμε για τον καταπράσινο Δρυμό όπου θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό.Επιστροφή  στο Ηράκλειο.


Τιμή / άτομο: €16


Περιλαμβάνεται:

 • Εκδρομές - μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11


Ρέθυμνο - Σωματάς - Φόδελε


Μονοήμερη εκδρομή στο Βενετσιάνικο Ρέθυμνο (Εορτή 4 Μαρτύρων)


Αναχώρηση το πρωί για το Ρέθυμνο που σήμερα γιορτάζουν την μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Μεγαλοπρεπή Ναό στο κέντρο της πόλης. Μετά το τέλος της λειτουργείας θα κάνουμε βόλτα στην Παλιά πόλη, γεμάτη αναγεννησιακό άρωμα, εμβληματική αρχιτεκτονική, όπου θα δούμε πολλά ενετικά και τουρκικά μνημεία. Από το ενετικό λιμάνι και το διάσημο φάρο του, το βενετσιάνικο κάστρο Φορτέτσα, τις αψιδωτές προσόψεις της ενετικής Λότζιας και λίγο πιο πέρα θα πιούμε δροσερό νερό από την Κρήνη Ριμόντι με τους τρεις κρουνούς σε σχήμα λιονταριού. Έπειτα θα πάμε στο παραδοσιακό χωριό Σωματάς όπου θα καθίσουμε για φαγητό σε παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα όπου πατέρας και γιός θα μας διασκεδάσουν με τη λύρα και το λαούτο,και θα γευτούμε τα γνωστά νόστιμα φαγητά τους.Το απόγευμα θα παρουμε το δρόμο της επιστροφής κανοντας στάση για καφεδακι στη καταπρασινο χωριό Φόδελε.


Τιμή / άτομο: 15€Σε όλες τις εκδρομές περιλαμβάνεται:

 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός - Αρχηγός του γραφείου
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 2810 390912

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400