ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ταξιδέψτε μαζί μας στο εξωτερικό

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

510

9-ήμερη εκδρομή στη Καππαδοκία από Ηράκλειο.
Όταν η φύση μας μαθαίνει γλυπτική… Ένα ταξίδι γνώσεις και αναψυχής που θα μας ξυπνήσει συναισθήματα και μνήμες του παρελθόντος!


Αναχώρηση από Ηράκλειο 12-21 Ιουλίου & 9-18 Αυγούστου

ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ – ΓΟΡΔΙΟΝ – ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΣΙΝΑΣΟΣ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΠΡΟΥΣΑ 


1η μέρα:
Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό και επιβίβαση στο πλοίο.
2η μέρα:
Άφιξη στο Πειραιά και επιβίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση με προορισμό την Κομοτηνή όπου θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο επιλεγμένο. Καθ’ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις. Θα πιούμε ένα καφεδάκι στην πανέμορφη παραλία της Καβάλας και μετά θα περάσουμε από την Ν. Καρβάλη όπου θα προσκυνήσουμε στην ομώνυμη εκκλησία το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που η καταγωγή του είναι από την Αγιοτόκο Καππαδοκία που θα επισκεφτούμε. Ελεύθερο χρόνο στην Κομοτηνή ή Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα:
Αναχώρηση νωρίς το πρωί 07.00, αφού βεβαίως πάρουμε το πρωινό μας, για τα σύνορα. Θα περάσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για την Ραιδεστό, όπου θα κάνουμε μία στάση για τουαλέτες και φαγητό. Συνεχίζουμε προς την Κωνσταντινούπολη περνώντας το γνωστό Συλιβρί και αργότερα θα περάσουμε την μεγάλη γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία από ψηλά να θαυμάσουμε όλο τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας έχοντας πια περάσει στην Ασιατική Τουρκία και με την βοήθεια του Ξεναγού μας θα μάθουμε για τις τοποθεσίες που θα περνάμε μέχρι να φτάσουμε στο ξακουστό Εσκισεχίρ αργά το απόγευμα. Ανάλογα με την ώρα θα κάνουμε μία βόλτα να δούμε τα κυριότερα μνημεία της πόλης. Δείπνο Διανυκτέρευση.
4ημέρα:
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Γόρδιο (σήμερα Polatli). Είναι το σημείο που ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα κάνουμε μία περιήγηση με τον ξεναγό μας, θα μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα και θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα. Η Άγκυρα είναι μία σχετικά νέα πόλη και έγινε πρωτεύουσα το 1923 από τον Κεμάλ. Το 1930 μετονομάστηκε σε Ankara, ενώ μέχρι τότε συνηθιζόταν το Engürije. Θα κάνουμε με το πούλμαν μία γνωριμία με τα κυριότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης. Μετά την Άγκυρα θα σταματήσουμε στην Λίμνη Αλάτι. Το όνομα της την χαρακτηρίζει απόλυτα. Θα απολαύσουμε και θα πάρουμε φωτογραφίες από ένα μοναδικό θέαμα. Εκεί υπάρχουν και ταβερνάκια που μπορούμε να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Καππαδοκία. Δείπνο Διανυκτέρευση.
5η μέρα:
Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπολέως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Μετά το ΚΟΡΑΜΑ θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμινάδες ή αμπέλι του Πασά όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ, μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πριν μερικά χρόνια τέλεσε Εσπερινό ο Πατριάρχης μας. Μετά το καφεδάκι μας μπορούμε να δούμε και μια επίδειξη κεραμικών σε ένα από τα δεκάδες εργαστήρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο - διανυκτέρευση.
6ημέρα:
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΣΙΝΑΣΟ, μια καθαρά Ελληνική πόλη. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία με το Ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο, και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα επισκεφτούμε και ένα Ελληνικό αρχοντικό διώροφο σπίτι το οποίο θα θαυμάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Μετά το καφεδάκι μας θα αναχωρήσουμε για την Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και στην κλειστή αγορά βόλτα και ψώνια. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7ημέρα:
Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας με προορισμό την Προύσα .Εκεί θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη, τα Μαυσωλεία στο ύψωμα, το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, κάποια Ελληνικά σπίτια και ανάλογα τον χρόνο μας μπορεί να επισκεφτούμε και την κλειστή αγορά με τα διάσημα μεταξωτά της ή κάποιο από τα καταστήματα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.
8η μέρα:
Μετά το πρωινό μας αν κάτι δεν έχουμε προλάβει να δούμε στην Προύσα θα το συνεχίσουμε. Αναχωρούμε αργότερα με προορισμό τα σύνορα περνώντας τα Δαρδανέλια με το φέρυ μποτ από δύο γνωστές Ελληνικές πόλεις την Λάμψακο και απέναντι την Καλλίπολη. Συνεχίζουμε προς τα σύνορα και μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες, το βραδάκι θα διανυκτερεύσουμε στην Κομοτηνή ή Καβάλα.
9ημέρα:
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας από την Κομοτηνή με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στην εκκλησιά του Αγίου Δημητρίου να προσκυνήσουμε. Σύντομη στάση στην όμορφη πόλη και αναχώρηση με τις κατάλληλες στάσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο.
10ημέρα:
ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή ατόμου € 510
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καβάλα ή Κομοτηνή.
 • 2 πρωινά στην Ελλάδα
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • 5 πρωινά & 5 δείπνα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου.
 • Δημοτικούς φόρους στην Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Εισιτήρια Φέρυ Μποτ Λάμψακος-Καλλίπολη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 1. Ποτά στα γεύματα
 2. Εισιτήρια σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
 3. Νυχτερινές διασκεδάσεις
-> Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ3 ή ΑΒ4 + € 20
-> Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ2 + € 45
-> Διαφορά Μονόκλινου €160
Τα πιστοποιητικά PLF Τουρκίας και Ελλάδας τα αναλαμβάνει το γραφείο για την εξυπηρέτηση σας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
 1. Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
 2. Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής λόγω covid 19 οι προκαταβολές επιστρέφονται.
 3. Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταυτότητά με Λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.
 4. Οπωσδήποτε το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού . Οι ανεμβολίαστοι με Rapid Test και ότι ορίζει ανάλογα ο νόμος.
 5. Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερινά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400