ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

225

3-ήμερη εκδρομή – Αργία 28η Οκτωβρίου.


Καρπενήσι – Γοργοπόταμος - Παναγία Προυσιώτισσα – Κορυσχάδες - Μεγάλο Χωριό.


Περιήγηση σε παραδοσιακά χωριά. Παραμυθένιος προορισμός.


Αναχώρηση από Ηράκλειο  27 Οκτωβρίου


  1η μέρα 27/10/22 
Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό και επιβίβαση στο πλοίο.
2η μέρα 28/10/22
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και η πρώτη μας στάση για καφεδάκι θα συνεχίσουμε για τον ιστορική γέφυρα  Γοργοποτάμου, εκεί όπου το Νοέμβριο του 1942 αντισταστασιακές οργανώσεις ανατίναξαν την γέφυρα, γράφοντας μια από τις ενδοξότερες σελίδες στην νεότερη ιστορία μας. Ελεύθερος χρόνος στο χωριό για το μεσημεριανό μας γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για το κοσμοπολίτικο Καρπενήσι, μέσω μιας υπέροχης διαδρομής . Θα κάνουμε μια στάση στην κεντρική πλατεία όπου εκεί θα έχουμε χρόνο για ψώνια , για καφεδάκι ή ακόμα να δοκιμάσουμε γιαούρτι με μέλι. Αργότερα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο, Διανυκτέρευση.
3η μέρα 29/10/22
Πρωινό και αναχώρηση για την Παναγία Πρπουσιώτισσα αφού πρώτα κάνουμε στάση  στο γραφικό χωριό Κορυσχάδες, με τα παλιά αρχοντικά κυκλωμένα από τα έλατα, την εκκλησιά του  Αγίου Αθανασίου ( χτισμένη το 1865), το πέτρινο σχολείο που χτίστηκε το 1901 με δωρεές μεταναστών και λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, αποτελούν αξιοθέατα της περιοχής, η οποία και έχει κηρυχτεί διατηρητέος οικισμός. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για  ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία του Προυσού, όπου φυλάγεται η εικόνα της Παναγίας που προέρχεται από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Θα   προσκυνήσουμε , θα πάρουμε Αγίασμα , θα δούμε το μικρό μουσείο όπου βρίσκονται και τα άρματα του Καραϊσκάκη και θα αναχωρήσουμε  για το Μεγάλο  Χωριό ένα από τα ωραιότερα χωριά του Καρπενησίου. Επιστροφή το βραδάκι στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, Διανυκτέρευση.
4η μέρα 30/10/22
Πρωινό και αναχώρηση για την Ι. Μονή Αγάθωνος ,η οποία βρίσκεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο Όρος Οίτη. Κτισμένη τον 14ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Θα απολαύσουμε τη φύση, θα θαυμάσουμε το μοναδικό βιότοπο και θα μάθουμε την ιστορία της Μονής. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά κάνοντας τις ανάλογες στάσεις.. Άφιξη  στο λιμάνι  του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Ηράκλειο.
5η μέρα 31/10/22  
Άφιξη στο Ηράκλειο.

 

Τιμή ατόμου 225€ 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
 • Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές μας
 • 2 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο 3*  με  πρωινό  και δείπνο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Διόδια

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία
 • Ποτά στα γεύματα
 • Φόρος διανυκτέρευσης
  Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ4 & ΑΒ3 € 15 Διαφορά μονόκλινου € 60

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400