ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

285

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ

Ιστορία, μύθοι, αξιοθέατα, μαγικές εικόνες, ονειρεμένες παραλίες, λιθόστρωτοι δρόμοι, σπήλαια. . . και πολλά άλλα που οι λέξεις δεν αρκούν για να τα περιγράψουμε.
4 Ημέρες εκδρομή μπορεί να είναι πολλές αλλά είναι αρκετές για να λατρέψετε, να αγαπήσετε και σίγουρα να θέλετε ξανά να γευτείτε τις ίδιες γεύσεις και εικόνες από αυτόν τον ονειρεμένο προορισμό!


1η μέρα 30/4: Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά.
2η μέρα 1/5: Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Κυλίνης όπου από εκεί θα πάρουμε το καράβι για την όμορφη Κεφαλονιά. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και άφιξη στο λιμάνι του Πόρου. Στάση για φαγητό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Φιδούσας, ένας από τους πιο διάσημους Ναούς του νησιού καθώς δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Πρόκειται για φιδάκια μικρού μεγέθους, ακίνδυνα, που φέρουν στο κεφάλι τέσσερις μαύρες μικρές κοκκίδες σε σχήμα σταυρού! Εμφανίζονται από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου στα βράχια πίσω από το φράγκικο καμπαναριό της εκκλησίας και έρπουν άφοβα ανάμεσα στον κόσμο και μέσα στην εκκλησία. Check in – τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα ή φαγητό. Μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό Λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα και να χαλαρώσετε στα όμορφα ταβερνάκια.
3η μέρα 2/5: Πρωινό και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου το οποίο είναι το πιο Ιερό του νησιού και είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς. Είναι χτισμένο στο χωριό Ομαλά, στην κορυφή μιας καταπράσινης κοιλάδας με 40 πηγάδια. Έπειτα θα συνεχίσουμε για το καταπληκτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης, την όμορφη κωμόπολη της Σάμης και το απαράμιλλης ομορφιάς λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Το γραφικό παραλιακό χωριό της Αγ. Ευφημίας είναι ο επόμενος σταθμός μας για μπάνιο (καιρού επιτρέποντος) και γεύμα (προαιρετικό). Ακολουθεί μία γοητευτική διαδρομή προς το Βόρειο τμήμα του νησιού για να καταλήξουμε στον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Παίρνοντας το δρόμο του γυρισμού βλέπουμε την ιστορική χερσόνησο της Άσσου με το Ενετικό κάστρο και φωτογραφίζουμε την ξακουστή παραλία του Μύρτου με τα γαλαζοπράσσινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4η μέρα 3/5: Ημέρα αφιερωμένη στην πατρίδα του Οδυσσέα, την γειτονική μας Ιθάκη. Πρωινό και αναχώρηση από το λιμάνι της Σάμης προς τον Πισαετό. Πρώτος σταθμός μας η πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Βαθύ. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Σταυρό, όπου υπάρχει η παλαιότερη προτομή του Οδυσσέα από το γλύπτη Καστριώτη και η εκκλησία του Σωτήρος. Έπειτα περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό Φρίκες θα καταλήξουμε στον παραδοσιακό οικισμό Κιόνι. Μπάνιο (φαγητό προαιρετικό). Επιστροφή από το λιμάνι του Πισαετού για Κεφαλονιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.
5η μέρα 4/5: Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Ακολουθεί μια όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Λειβαθούς. Διασχίζουμε τα γραφικά χωριά Κουρκουμελάτα & Καλιγάτα και συνεχίζουμε για το γύρο της Λάσσης. Θα δούμε τις παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού και ολοκληρώνοντας την περιηγηση μας στο Νότιο τμήμα του νησιού θα επισκεφθούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο Κατοβόθρες. Αποχαιρετάμε την Όμορφη Κεφαλονιά και αναχωρούμε για Αθήνα από το λιμάνι του Πόρου. Έπειτα με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή στο Ηράκλειο.
6η μέρα 5/5: Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τιμή / άτομο: 285€

Περιλαμβάνει: 


• Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο σε οικονομική θέση
• Εισιτήρια πλοίου Κυλίνη – Κεφαλονιά – Κυλίνη
• Εισιτήρια πλοίου Κεφαλονιά – Ιθάκη - Κεφαλονιά
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Αργοστόλι με πλούσιο πρωινό σε μπουφέ
• Αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Διόδια
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνει: 


• Φόρος διανυκτέρευσής 1,5€ / βραδιά
• Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ4 15€ / διαδρομή
• Διαφορά Μονόκλινου 65€

Τιμή / παιδί έως 3 ετών: Δωρεάν
Τιμή / παιδί 4-11 ετών (σε δωμάτιο με γονείς): 185€


Σημαντικές πληροφορίες:
Η Κεφαλονιά ή αλλιώς Κεφαλληνία είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων και το τρίτο σε πληθυσμό μετά την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης. Οι ακτές της Κεφαλονιάς σχηματίζουν πολλούς κόλπους και ακρωτήρια. Σπουδαιότεροι κόλποι είναι της Σάμης, του Μύρτου, του Λουρδά, του Αθέρα, του Φισκάρδου, του Λιβαδιού, του Αργοστολίου γνωστός και ως Κουτάβου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως τα βαραθρώδη Μελισσάνη, Αγκαλάκι, Αγίων Θεοδώρων, Ζερβάτη, η Σπηλιά Δρογκαράτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά. Η Ιθάκη είναι ένα νησί των Επτανήσων και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό. Πρωτεύουσά της είναι το Βαθύ. Η Ιθάκη συνδέεται ακτοπλοϊκώς καθημερινά με την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Πάτρα και τον Αστακό. Έχει 2 λιμάνια, το Βαθύ και τον Πίσω Αετό, που συνδέονται αμφότερα με την Πάτρα μέσω Σάμης (λιμάνι της Κεφαλονιάς). Ο Πίσω Αετός συνδέεται επίσης με το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, τη Βασιλική της Λευκάδας και τον Αστακό.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 1: +30 2810 390912

Τηλ. 2: +30 6946 082751

Φαξ: +30 2810 761400