Κύθηρα 4 ημέρες

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

195

 
Ετοιμάσαμε για σας 4ήμερο ταξίδι  στο νησί των Ενετών και των Βυζαντινών τα Κύθηρα! Αναχώρηση από Ηράκλειο 25 με 28 Ιουλίου & 22 με 25 Αυγούστου & 29 με 1 Σεπτεμβρίου. Κάστρα, σπήλαια, χωριά και παραλίες. Ένα νησί με ιστορία και απαράμιλλη ομορφιά! Κύθηρα. Το Τσιρίγο των Ενετών, το νησί της Αφροδίτης των Αρχαίων, το ορμητήριο των Πειρατών. Μόλις το γνωρίσετε θα το ερωτευτείτε. Θα σας τα προσφέρει όλα απλόχερα: επιβλητικές καστροπολιτείες, μυσταγωγικά σπήλαια, γραφικούς κολπίσκους, χωριά και παραλίες για κάθε προτίμηση και επιθυμία. (Όλος ο κόσμος φτιάχνει έναν κόσμο, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος). Αυτό έλεγαν για τα Κύθηρα οι Ενετοί. Και είναι αλήθεια, αρκεί να το εξερευνήσετε!!!
 

1 ημέρα
Πρωινή αναχώρηση από Ηράκλειο με προορισμό τα Κύθηρα. Η διαδρομή μας με τις κατάλληλες στάσεις μας οδηγεί στο Καστέλι Κισσάμου. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για τα Κύθηρα ή αν θέλετε το παλιό Τσιρίγο. Σύμφωνα με την μυθολογία εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη η Θεά του έρωτα. Έτσι λοιπόν φέρει και το όνομα Κυθέρεια. Άφιξη, στο ξενοδοχείο μας στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ. Το χωριό βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυθήρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, βόλτα στο χωριό η μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά, δείπνο και διανυκτέρευση.
2 ημέρα
Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στο ΛΙΒΑΔΙ με τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, με (13) τόξα, το περίφημο γεφύρι του Κατουνίου.  Συνεχίζουμε με τη ΧΩΡΑ με το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Το Ιστορικό ΑρχείοΚυθήρων βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας, Προτείνεται ένα καφέ στην πλατεία της Χώρας.  Το μεσημέρι καταλήγουμε στο ΚΑΨΑΛΙ το γραφικό λιμάνι,όπου θα έχουμε παραμονή και ελεύθερο  γεύμα .Είναι το σημείο του νησιού που τα έχει όλα και αναμφισβήτητα ξεχωρίζει στις καρδιές όλων. Το Καψάλι είναι ένα τουριστικό χωριό που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα,τόπος συνάντησης για τις παρέες. Έχει δύο ωραίους κόλπους γύρω από τους οποίους είναι χτισμένος ο οικισμός. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.Η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων.Η Μυρτιδιώτισσα γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ευρέσεως της εικόνας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το μικρό καταρράκτη που θα μας κρατήσει για λίγο κοντά του για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.
3 ημέρα
Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να  επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Ποταμός, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του νησιού με γραφικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Αφού πιούμε και το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφενεία συνεχίζουμε για τον ΑΒΛΕΜΟΝΑ .Ίσως το πιο όμορφο χωριό των Κυθήρων. Στα ανατολικά των Κυθήρων, παραθαλάσσιο με γραφικούς κολπίσκους.   Δεν είναι τυχαίο που όσοι επισκέφθηκαν τα Κύθηρα , μιλάνε στους φίλους του πρώτα απ’ όλα για την ομορφιά του Αβλέμονα. Αξίζει κανείς να δει το κτίριο με το ηλιακό ρολόι στον κολπίσκο πίσω από το χωριό. Κοντά στον Αβλέμονα βρίσκεται η παραλία της Παλαιόπολης που είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες του νησιού,παρομονή, μπάνιο, γεύμα – ελευθέρο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση 
4 ημέρα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ,το μοναστήρι έχει χτιστεί σε ένα απ’ τα υψηλότερα βουνά του νησιού και έχει θέα όχι μόνο τις ακτές της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρου του νησιού.  Ο ναός γιορτάζει του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1840, και είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο. Ο Κολοκοτρώνης είχε τάξει στην Παναγία, ότι αν νικήσει η ελληνική επανάσταση θα γυρίσει και θα βοηθήσει την ανοικοδόμησή του. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από κάποιον βοσκό το 1766 και έχει την μορφή της Παναγίας στην μια πλευρά και από την άλλη την μορφή του Αγίου Γεωργίου.  Εν συνεχεία για το λιμάνι του ΔΙΑΚΟΦΤΙ επιβίβαση στο πλοίο για Κισσαμο και συνεχίζουμε  κάνοντας της κατάλληλες  στάσεις  για Ηράκλειο.


ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ €195
ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ!!

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ
• 3 πρωινά
• 3 δείπνα
• Με κάθε δείπνο σας κερνάμε το κρασί 250 ml κατ’ άτομο
• Εισιτήρια F/B από και προς τα ΚΥΘΗΡΑ
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου
• Έμπειρος Συνοδός + Τοπικός Ξεναγός
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Άλλα ποτά στα γεύματα εκτός του κρασιού
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία


  ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: + € 55 Κρατήσεις με Προκαταβολή!

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Τηλ. 1: +30 28970 42609

    Τηλ. 2: +30 6946 082751

    Φαξ: +30 2810 761400