Κύθηρα 4 ημέρες

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

260

 
Eτοιμάσαμε για σας 4ημερο ταξίδι στο Νησί των Ενετών και των Βυζαντινών τα Κύθηρα!!! Κάστρα, σπήλαια, χωριά και παραλίες. Ένα νησί με ιστορία και απαράμιλλη ομορφιά! ( Όλος ο κόσμος φτιάχνει έναν κόσμο, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος). Αυτό έλεγαν για τα Κύθηρα οι Ενετοί. Και είναι αλήθεια, αρκεί να το εξερευνήσετε!!!

 

 Αναχωρήσεις από Ηράκλειο 2024. Όλα Πληρωμένα!!!


 

 21 με 24 Ιουλίου / 25 με 28 Αυγούστου / 22 με 25 Σεπτεμβρίου


1ημέρα:
Πρωινή αναχώρηση  από Ηράκλειο  με προορισμό τα Κύθηρα. Η διαδρομή μας  με τις κατάλληλες στάσεις μας οδηγεί στο Καστέλι Κισσάμου. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για τα Κύθηρα ή αν θέλετε το παλιό Τσιρίγο. Σύμφωνα με την μυθολογία εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη η Θεά του έρωτα. Έτσι λοιπόν φέρει και το όνομα Κυθέρεια. ‘Άφιξη, στο ξενοδοχείο μας στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ. Το χωριό  βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυθήρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο- Διανυκτέρευση.
2ημέρα:
Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στη ΧΩΡΑ με το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας, Προτείνεται ένα καφέ στην πλατεία της Χώρας. Συνεχίζουμε για το  ΚΑΨΑΛΙ  με το γραφικό λιμάνι, όπου θα έχουμε παραμονή και ελεύθερο  γεύμα .Είναι το σημείο του νησιού που τα έχει όλα και αναμφισβήτητα ξεχωρίζει στις καρδιές όλων. Το Καψάλι είναι ένα τουριστικό χωριό που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα, τόπος συνάντησης για τις παρέες. Έχει δύο ωραίους κόλπους γύρω από τους οποίους είναι χτισμένος ο οικισμός. Ελεύθερος χρόνος μπάνιο, γεύμα. Το απόγευμα επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, με (13) τόξα, το περίφημο γεφύρι του Κατουνίου στο ΛΙΒΑΔΙ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.
3ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ. Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Η Μυρτιδιώτισσα γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ευρέσεως της εικόνας. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το μικρό καταρράκτη που θα μας κρατήσει για λίγο κοντά του για να απολαύσουμε το γεύμα η το καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, κάνοντας στάση στο γραφικό χωριό Ποταμός, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του νησιού με γραφικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Αφού πιούμε και το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφενεία συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, μπάνιο, δείπνο, διανυκτέρευση.
4ημέρα:
Μετά το  πρωινό μας θα αναχωρήσουμε ίσως για το πιο όμορφο χωριό των Κυθήρων τον ΑΒΛΕΜΟΝΑ. Στα ανατολικά των Κυθήρων, παραθαλάσσιο με γραφικούς κολπίσκους.   Δεν είναι τυχαίο που όσοι επισκέφθηκαν τα Κύθηρα , μιλάνε στους φίλους του πρώτα απ’ όλα για την ομορφιά του Αβλέμονα. Αξίζει κανείς να δει το κτίριο με το ηλιακό ρολόι στον κολπίσκο πίσω από το χωριό. Ελεύθερος χρόνος μπάνιο, γεύμα. Τελευταία μας επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ, το μοναστήρι έχει χτιστεί σε ένα απ’ τα υψηλότερα βουνά του νησιού και έχει θέα όχι μόνο τις ακτές της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρου του νησιού.  Ο ναός γιορτάζει του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1840, και είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο. Ο Κολοκοτρώνης είχε τάξει στην Παναγία, ότι αν νικήσει η ελληνική επανάσταση θα γυρίσει και θα βοηθήσει την ανοικοδόμησή του. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από κάποιον βοσκό το 1766 και έχει την μορφή της Παναγίας στην μια πλευρά και από την άλλη την μορφή του Αγίου Γεωργίου.  Εν συνεχεία για το λιμάνι του ΔΙΑΚΟΦΤΙ επιβίβαση στο πλοίο για Κίσσαμο και συνεχίζουμε  κάνοντας της κατάλληλες  στάσεις  για Ηράκλειο.
 

Τιμή ατόμου € 260 (για τους μήνες Ιούλιο & Σεπτέμβριο) 


Τιμή ατόμου € 280 (για τον μήνα Αύγουστο)


 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο   στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.
 • 3 πρωινά
 • 3 δείπνα  σε ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα
 • Εισιτήρια F/B από και προς τα ΚΥΘΗΡΑ.
 • Έμπειρος Συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

Σημείωση: 

 1. ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: + € 75 (για τους μήνες Ιούλιο & Σεπτέμβριο)
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: + € 85 (για τον μήνα Αύγουστο)  
 3. Παιδιά 0-3 ετών δωρεάν
 4. Παιδιά 4-10 ετών (σε δωμάτιο με 2 ενήλικες) 235€ (για τους μήνες Ιούλιο & Σεπτέμβριο) 
 5. Παιδιά 4-10 ετών (σε δωμάτιο με 2 ενήλικες) 255€ (για τους μήνα Αύγουστο) 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400