ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ταξιδέψτε μαζί μας στο εξωτερικό

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

630

6-ήμερη εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.


Αναχώρηση από Ηράκλειο 02 Σεπτεμβρίου.

1η μέρα 02/09
Συγκέντρωση το πρωί  στο αεροδρόμιο Ηράκλειου και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για τα σύνορα όπου θα έχουμε λίγο χρόνο στα αφορολόγητα. Συνεχίζουμε μέσω Καισάνης και στο ύψος της Ραιδεστού θα κάνουμε μια στάση για φαγητό. Συνεχίζουμε για την πόλη των πόλεων και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην πλατεία Taxim. Διανυκτέρευση.
2η μέρα.03/09
Πρωινό και η  περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», όπως έχει ονομαστεί από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Μεγάλη Οδό του Πέραν (Istiklal) που την διασχίζει κατά μήκος το παραδοσιακό τραμ. Θα θαυμάσουμε τα πολυώροφα ρωμαίικα νεοκλασικά του 19ου και 20ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα.04/09
Πρωινό  και μια ακόμη ημέρα στην αεί βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη! Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Θα μάθουμε την ιστορία του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου με την μακραίωνη ψαλτική και τυπική παράδοση, όπου φυλάσσονται τα άφθαρτα λείψανα της Αγίας Ευφημίας και της βασίλισσας Αγίας Θεοφανούς, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και  άλλα κειμήλια. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε  στη ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της προς τιμήν της Παναγίας και τον τόπο όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος) .Θα  συνεχίσουμε για το πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια , το γραφικό Καπαλί Τσαρσί . Εδώ θα βρούμε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4η μέρα.05/09
Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε την Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την Άλωση της Πόλης. Συνεχίζουμε για το λιμανάκι που θα πάρουμε το καραβάκι για τα Πριγκηπονήσια και θα γνωρίσουμε  τη Χάλκη όπου θα  επισκεφθούμε την  την περίφημη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την κάποτε επίσημη Ιερατική Σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείουπου ανάγει την ίδρυσή της στον Μεγάλο Φώτιο. Αν και η σχολή έχει να λειτουργήσει επίσημα από το μακρινό 1971, εξακολουθεί να παραμένει ενεργή μέσα από τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία ενδιαφέροντος στην Πόλη. Ειδικά η τεράστια ιστορική βιβλιοθήκη της θεωρείται διεθνώς μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες με περγαμηνές και παλαίτυπα. Ελεύθερος χρόνος  και επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα 06/09
Πρωινό κι αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη  κάνοντας τις ανάλογες στάσεις. Άφιξη  και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για απολαύσουμε  τη βόλτα μας στην περίφημη αγορά της πόλης,  θα απολαύσουμε τα φρεσκοψημένα τσουρέκια, θα πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία Αριστοτέλους. Διανυκτέρευση.
6η μέρα 07/09
Πρωινό και  σήμερα θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή Ναό του Αγ. Δημητρίου, την Ανω πόλη και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα από ψηλά. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης έως την ώρα που θα πάμε επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

Τιμή ατόμου € 630


 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο - Θεσ/κη - Ηράκλειο με Aegean & Sky express.
 • Πούλμαν για τις μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 **** στην Κωνσταντινούπολη (πλατεία Ταξίμ).
 • 1 διανυκτέρευση σε 3* ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.
 • 5 πρωινά στα ξενοδοχεία.
 • Φόροι Αεροδρομίων.
 • Mια χειραποσκευή εως 8 κιλά.
 • Μια αποσκευή εως 20 κιλά.
 • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Εισιτήριου πλοίου για Χάλκη.
 • Ξεναγήσεις στην Κωνσταντινούπολη από τοπικό ξεναγό.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Είσοδοι μουσείων.
 • Φόρος διανυκτέρευσης
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο
Σημείωση: 
 1. Διαφορά μονόκλινου 105€.
 2. Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 40% της αξίας του εισιτηρίου.
 3. Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταξίδι νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.
  ΠΡΟΣΟΧΗ!
 • Ενήλικες και παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο.
 • Αντίστοιχα κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων, έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων. Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (π.χ. αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών κλπ.).
 • Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν με τον ένα γονέα, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση του δεύτερου γονέα.
 • Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν χωρίς γονείς, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση και των δύο γονέων.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400