ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ταξιδέψτε μαζί μας στο εξωτερικό

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

445

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ ΚAI ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!


Αναχώρηση από Ηράκλειο 30 Μαρτίου.

1η μέρα 30/3
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου,   κι επιβίβαση στο πλοίο.
2η μέρα 31/3
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν κι αναχώρηση με προορισμό την Κομοτηνή  όπου θα διανυκτερεύσουμε. Καθ΄ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφεδάκι.Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη της Καβαλα η Κομοτηνή. Διανυκτέρευση.
3η μέρα 1/4
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα σύνορα όπου θα έχουμε λίγο χρόνο στα αφορολόγητα. Συνεχίζουμε μέσω Καισάνης και στο ύψος της Ραιδεστού θα κάνουμε μια στάση για φαγητό. Έπειτα περνώντας έξω από την Σηλυβρία θα φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφθούμε  την  Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στο κατάφυτο Μπαλουκλί, όπου βρίσκεται το αγίασμα που το συνοδεύουν οι θρύλοι της Αλώσεως, το ομώνυμο ελληνικό γηροκομείο/νοσοκομείο και οι τάφοι των Πατριαρχών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ βόλτα στην Μεγάλη Οδό του Πέραν (Istiklal) που την διασχίζει κατά μήκος το παραδοσιακό τραμ. Θα θαυμάσουμε τα πολυώροφα ρωμαίικα νεοκλασικά του 19ου και 20ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα 2/4
Πρωινό και η  περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», όπως έχει ονομαστεί από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 5η μέρα 3/4
Πρωινό  και μια ακόμη ημέρα στην αεί βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη! Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Θα μάθουμε την ιστορία του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου με την μακραίωνη ψαλτική και τυπική παράδοση, όπου φυλάσσονται τα άφθαρτα λείψανα της Αγίας Ευφημίας και της βασίλισσας Αγίας Θεοφανούς, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου και τα άλλα κειμήλια. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα έχουμε τη δυνατότητα για μια σύντομη συνάντηση με τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και ακολούθως θα αναχωρήσουμε. Θα  συνεχίσουμε για το πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια , το γραφικό Καπαλί Τσαρσί . Εδωί θα βρούμε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6η μέρα 4/4
Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε την Ασιατική πλευρά, περνώντας πάνω από την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου φτάνουμε στη Χαλκηδόνα. Συνεχίζουμε για το λιμανάκι που θα πάρουμε το καραβάκι  για Πριγκηπόννησα. Θα επισκεφθούμε την Θεολογική Σχολή στο νησί της Χάλκης και θα συνεχίσουμε για την Πρίγκηπο το μεγαλύτερο Νησί. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7η μέρα 5/4
Πρωινό κι αναχώρηση για την Καβάλα η Κομοτηνή  κάνοντας τις ανάλογες στάσεις. Αφιξη  και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Διανυκτέρευση.
8η μέρα 6/4
Μετά το πρωινό μας, παίρνοντας μαζί μας όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά κάνοντας στάσεις για καφέ και φαγητό. Το απόγευμα άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο.
9η μέρα 7/4
Άφιξη στο Ηράκλειο.

Τιμή ατόμου € 445


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο οικονομική θέση.  (MinoanLines)
 • Μεταφορές  με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 2 διανυκτερευσεις σε κεντρικα  ξενοδοχεία 3* στην Κομοτηνή η Καβάλα.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο 4 **** στην Κωνσταντινούπολη (πλατεία Ταξίμ).
 • 6 πρωινά στα ξενοδοχεία.
 • Ξεναγήσεις στην Κωνσταντινούπολη  από τοπικό ξεναγό .
 • Εισιτηριο πλοιου για Πριγκηπόνησα.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Διόδια – διελεύσεις αυτοκινητοδρόμων.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης touroperator.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι μουσείων.
 • Φόρος διανυκτέρευσης.
Σημείωση:
 1. Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ4 – ΑΒ3 €15 ανα διαδρομή.
 2. Διαφορά μονόκλινου 135€.
 3. Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
 4. Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.
 5. Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταξίδι νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400