ΒΟΛΟΣ-ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ-ΘΕΣΣΑΛ/ΚΗ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ (28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

299

4-ήμερη εκδρομή ( αργία 28η Οκτωβρίου)

Βόλος – Λεπτοκαρυά - Θεσσαλονίκη – Λιτόχωρο – Παλαιος Παντελεήμωνας – Δίον – Μονή Αγ. Διονυσίου.


Αναχώρηση από Ηράκλειο 25 Οκτωβρίου.

Διαμονή σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό και Δείπνο καθημερινά!


1η μέρα 25/10
Συγκέντρωση στο Λιμάνι του Ηρακλείου και αναχώρηση για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα 26/10
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με τις ανάλογες στάσεις για καφεδάκι, για το  τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, το Βόλο. Βόλτα στη παραλια της πόλης και ραντεβού στα τσιπουράδικα! Συνεχίζουμε για Λεπτοκαρυά ένα  υπέροχο χωριό και μια μαγική παραλία στους πρόποδες του Ολύμπου. Με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου να ανοίγεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο .Διανυκτέρευση.
3η μέρα 27/10
Πρωινό και σήμερα  και θ’ ανεβούμε ένα μικρό κομμάτι του Ολύμπου μέχρι το πολύ όμορφο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπο. Στην Μονή φυλάσονται Άγια λείψανα, τίμιο ξύλο και εικόνες του 15ου αιώνα. Η ανδρική συνοδεία της μονής (περίπου 25 μοναχοί) ασχολείται με ποικίλα διακονήματα, όπως: αγιογραφία, θυμίαμα, τυροκομική, μελισσοκομία, κηροποιία, κηπουρική, ξυλουργική, βιβλιοδεσία κ.λ.π. Θα μάθουμε την ιστορία της Μονής και τον βίο του Αγίου, θα προσκυνήσουμε και η επόμενη στάση μας θα είναι στο γραφικό Λιτόχωρο .Μια γραφική κωμόπολη που  ξεχωρίζει για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική μακεδονικού ρυθμού και τις εναλλαγές της πλούσιας βλάστησης. θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για το Δίον οπου η αρχαία ιστορία και φυσική ομορφιά ενώνονται μπροστά μας σε ένα μυθικό σκηνικό. Επισκεψη στο Μουσειο και χρονος για το μεσημεριανό μας γεύμα. Απογευματινό καφεδάκι στον διατηρητέο οικισμό Παλαιό Παντελεήμονα στο «Μπαλκόνι του Ολύμπου». Ετοιμαστείτε να χαθείτε στα μονοπάτια του χρόνου. Η ομορφιά της Μακεδονίας θα ξεδιπλωθεί στα πόδια σας. Μια βόλτα από τον παλιό οικισμό μέχρι την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με τα αιωνόβια πλατάνια θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δειπνο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα 28/10
Πρωινό και αναχώρηση την κοσμοπολίτισσα του Βορά που η σημερνή ημέρα έχει πολύπλευρη σημασία για τη Θεσσαλονίκη. Τιμάται  η γιορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου, και η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη γιορτή, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, της οποίας μάλιστα είναι και πολιούχος άγιος, καθώς ο εορτασμός της συνδυάζεται με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που γίνεται στη συμπρωτεύουσα για την 28η Οκτωβρίου. Ελεύθερος χρόνος να παρακολουθήσουμε τη μεγαλειώδη παρέλαση και χρόνο για να ανακαλύψουμε τις εικόνες, τις γεύσεις και τους θησαυρούς που κρυβονται σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο - διανυκτέρευση.
5η μέρα 29/10
Πρωινό και αναχώρηση  για το λιμάνι του Πειραιά  με τις απαραίτητες στάσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο.
6η μέρα 30/10
Άφιξη στο Ηράκλειο.

Τιμή ατόμου € 299 με πρωινό & Δείπνο με ποτά, αναψυκτικά!!!


  Περιλαμβάνονται:
 • Εισιτήρια πλοίου σε οικονομική θέση Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο
 • Mεταφορές-εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 3 διαν/σεις σε  επιλεγμένο ξενοδοχειο 4**** στη Λεπτοκαρυά Πιερίας με πλούσιο πρωινό και Δείπνο.
 • Μπυρα-κρασί -αναψυκτικό-χυμό στο Δειπνο.
 • Διόδια Αυτοκινητοδρόμων.
 • Συνοδός του γραφείου.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε προαιρετικό
 • Φόρος διανυκτέρευσης
Σημείωση:
 1. Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ3 -ΑΒ4 € 30
 2. Διαφορά μονόκλινου € 110.
 3. Παιδιά 0 - 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ.
 4. Παιδιά 4 - 11 ετών: 270€ (εφόσον είναι το 3ο άτομο στο δωμάτιο)
 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400