ΚΡΗΤΗ

"Ταξιδέψτε και απολαύστε μαζί μας την Κρήτη"

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


 ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2


«Τα όρη είναι όμορφα όλες τις εποχές», λένε οι ντόπιοι.Οσο προχωράς προς το εσωτερικό του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη η γοητεία του τοπίου συναρπάζει!


Ανώγεια-Κρανιώτικο Αόρι-Σπιτι του Βοσκού.


Σα θες να νιώσεις τ' αοριού τον καθαρό αέρα έλα στο "Σπίτι του Βοσκού" στην Κράνα παραπέρα.


 

Αυτή την Κυριακή θα αναχωρήσουμε για το πιο ξακουστό χωριό του Ρεθύμνου που μας προσφέρει  μια αυθεντική εμπειρία ορεινής Κρήτης. Εδώ, στην "Άνω Γη" του Ψηλορείτη, θα επισκεφθούμε στο Κρανιώτικο Αόρι το Σπιτι του Βοσκου,οπου οι νεοι θα μαθουν ,και οι παλιοί θα θυμηθουν τον τρόπο ζωής του βοσκου ,την παραγωγή τυριού και πολλά αλλα…….Θα πιουμε το τσαι μας,θα δοκιμάσουμε Σαρικόπιτες που θα τις φτιαξουμε ολοι μαζι!!

Στη συνέχεια θα κατεβουμε στον οικισμό Ανωγείων οπου θα εχουμε ελευθερο χρονο στο Περαχώρι οπου μπορειτε να δειτε  το πατρικό σπίτι του Νίκου Ξυλούρη, το μουσείο λαϊκής τέχνης του Μιχάλη Σκουλά (Γρυλιού) και στην κεντρική πλατεία του χωριού, κάτω από το δημαρχείο, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Ανωγείων. Είναι ένα δίκλιτος καμαροσκέπαστος ναός, το νότιο κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και το βόρειο στα Εισόδια της Θεοτόκου. Το νότιο κλίτος φέρει τοιχογραφικό διάκοσμο του 14ου αιώνα. Εντυπωσιακή και σπάνια είναι η τοιχογραφία της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, γνωστή και ως “Παραμυθιά”. Ιδιαίτερο είναι και το παλαιό ξύλινο τέμπλο.Χρόνος για γεύμα και επιστροή στο Ηρακλειο.


 

Τιμή ατόμου €28 (Περιλαμβάνει είσοδο - τσάι - Σαρικόπιτες στο Σπίτι του Βοσκού)


ΚΥΡΙΑΚΗ 25/2

Μονοήμερη Εκδρομή στην Ορεινή ενδοχώρα του Νησιού μας !Υπεροχη διαδρομή σε χειμερινό σκηνικό που γαληνεύουν τη ψυχή του επισκέπτη


Μονή Χαλέπας - Ρέθυμνο - Σωματάς


Αναχώρηση το πρωί για το Νομό Ρεθύμνου και για τη Μονή Σωτήρος Χριστού Χαλέπας,ένα από τα ωραιότερα μοναστηρια του τόπου μας.Αφου μαθουμε την ιστορια από τον Χαρισματικό Πατερ Πορφυριο και κεραστουμε στο αρχονταρικι της Μονης θα συνεχίσουμε  για την  παλιά πόλη του Ρεθύμνου οπου θα κάνουμε  τη  βόλτα  μας στα σοκάκια  θα δούμε  πολλά ενετικά και τουρκικά μνημεία. Από το ενετικό λιμάνι και το διάσημο φάρο του, το βενετσιάνικο κάστρο Φορτέτσα, τις αψιδωτές προσόψεις της ενετικής Λότζιας  και  λίγο πιο πέρα  θα πιούμε  δροσερό νερό από την Κρήνη Ριμόντι με τους τρεις κρουνούς σε σχήμα λιονταριού. Αφού απολαύσουμε την ομορφιά της ενδοχώρας του Ρεθύμνου θα πάρουμε το δρόμο για το Σωματά για το μεσημεριανό μας φαγητό στη παραδοσιακή ταβέρνα του Χατζησπύρου, συνοδεία με λύρα και λαούτο, με χορό και γλέντι όπως αυτοί ξέρουν.  Επιστροφή στο Ηρακλειο.


Τιμή ατόμου €17


Σε όλες τις εκδρομές περιλαμβάνεται:

 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός - Αρχηγός του γραφείου
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400