ΚΡΗΤΗ

"Ταξιδέψτε και απολαύστε μαζί μας την Κρήτη"

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


 ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3

 

Μονοήμερη εκδρομή στα Ρούστικα Ρεθύμνης ένα παλαιό αρχοντοχώρι! Ορεινοί οικισμοί, έθιμα, άνθρωποι, παραδόσεις: αφήνοντας πίσω την πολύβουη ακτογραμμή, η ενδοχώρα της Κρήτης σου αποκαλύπτει τις 

 

πιο αυθεντικές πτυχές της γνήσιας κρητικής ιδιοσυγκρασίας.

Αναχώρηση το πρωί και πρώτη στάση  στο πανέμορφο ΡΕΘΥΜΝΟ για τον πρωινό καφέ μας. Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας λαβύρινθος γεμάτος εκπλήξεις. Χαίρεσαι να περπατάς και να ρουφάς κάθε ανάσα αυτής της πόλης. Στη συνέχεια μέσα από μια μοναδική διαδρομή με συνεχή διαφοροποίηση τοπίων και βλάστησης, φτάνουμε στα ΡΟΥΣΤΙΚΑ, με τις γραφικές πλατείες, τα στενά σοκάκια και τα Βυζαντινά μνημεία, που σου δίνουν την αίσθηση μιας μικρής, ανέγγιχτης από τον χρόνο μικρής πολιτείας και που όχι χωρίς λόγο, κατατάσσονται σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης. Θα επισκεφτούμε τη Μονή Πρ. Ηλία Ρουστίκων, η οποία χτισμένη την εποχή της Ενετοκρατίας, πάνω σε ένα ψηλό λόφο με πανοραμική θέα, είναι ένα από τα ιστορικότερα Μοναστήρια της Κρήτης. Εδώ κρύφτηκε το Ιστορικό Αρχείο της Κρήτης κατά  τη Γερμανική κατοχή.  Μέσα στο Ναό θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μια συλλογή από πολύτιμα κειμήλια, βιβλία, χειρόγραφα τα όποια χρονολογούνται από το 1620, λείψανα διαφόρων Αγίων, καθώς και τον παμπάλαιο θρόνο και τέμπλο του 1843. Στη συνέχεια θα κάνουμε την βόλτα μας στον παραδοσιακό οικισμό ανάμεσα σε καλοδιατηρημένα σπίτια με ασπρισμένες αυλές γεμάτες λουλούδια και θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο.

 

Τιμή ατόμου €17


ΚΥΡΙΑΚΗ 10/3

 

Μονοήμερη εκδρομή στο Οροπέδιο Λασιθίου: Μια μεγάλη ορεινή αγκαλιά!!

 

Κράσι – Οροπέδιο Λασιθίου - Μονή Βιδιανής – Ψυχρό  

 

Αναχώρηση το πρωί και θα πάρουμε το δρόμο για το Οροπέδιο Λασιθίου. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο παραδοσιακό χωριό Κράσι όπου θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας και θα συνεχίσουμε για το Οροπέδιο Λασιθίου, που εκατομμύρια χρόνια πριν η έντονη γεωλογική δραστηριότητα το δημιούργησε στη Κρήτη. Επόμενη στάση στη Μονή Βιδιανής όπου θα δούμε και το μικρό μα αξιόλογο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εάν το επιτρέπει ο καιρός  θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια στη Κρήτη το Δικταίον Άντρο, με τον υπέροχο σπηλαιολογικό διάκοσμο! Το μεσημέρι γεύμα με διασκέδαση  και πολλές εκπλήξεις μια και είμαστε στο Τριώδιο και να διώξουμε έστω και λίγο την κατήφεια των καιρών! Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο.

 

Τιμή ατόμου €17


Σε όλες τις εκδρομές περιλαμβάνεται:

 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός - Αρχηγός του γραφείου
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400