ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ MAIOY

ΚΡΗΤΗ

"Ταξιδέψτε και απολαύστε μαζί μας την Κρήτη"

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ


ΔΕΥΤΕΡΑ 6/5


Mονοημερη εκδρομή - πανηγύρι του Αι -Γιώργη του Γαλατά στην Ασί Γωνιά 


Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το όμορφο και ιστορικό (απάτητο από τους Τούρκους) χωριό της Ασής Γωνιάς όπου κάθε χρόνο γίνεται γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Γαλατά, γιορτή κατά την οποία χιλιάδες αιγοπρόβατα οδηγούνται από τους βοσκούς στον περίβολο της εκκλησίας προκειμένου να ευλογηθούν από τον Ιερέα και κατόπιν να αρμεχθούν και το γάλα τους να μοιραστεί στον κόσμο – ο καθένας μπορεί, κρατώντας ένα μπουκάλι να πάρει γάλα καθώς και να πιει όσο επιθυμεί.Παμπάλαιο έθιμο ασυνήθιστο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Οι κάτοικοι  λένε πως το έθιμο αυτό αναβιώνει από τότε που υπάρχει το χωριό τους και μάλιστα οι ίδιοι θεωρούν αδιανόητο να μην κατεβάσουν τα πρόβατά τους για να ευλογηθούν ανήμερα του Αη-Γιώργη. Για κάποιους, το άρμεγμα των προβάτων συμβολίζει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, γι’ αυτό άλλωστε και το γάλα διανέμεται σε όλους. Λέγεται δε ότι συμβολίζει και το τάμα που έχουν οι κάτοικοι στον Αη-Γιώργη, ως προσδοκία και προσμονή προστασίας από κάθε κακό.Στη συνέχεια θα εχουμε ελεύθερο χρόνο στο γραφικό Ρέθυμνο και το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.


 

Τιμή ατόμου €17


ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5


Εορτή των Αγίων ενδόξων Μυροφόρων Γυναικών στη


Μονή Κρεμαστών – Αγ. Νικόλαο – Σίσι


Αναχώρηση το πρωί για την Ι.Μ. Κρεμαστών στην Νεάπολη, η όποια είναι αφιερωμένη  στον Μιχαήλ Αρχάγγελο όπου θα παρακολουθήσουμε την πανηγυρική λειτουργεία για την εορτή των Αγίων ενδόξων Μυροφόρων Γυναικών. Στο τέλος θα κεραστούμε από τις φιλόξενες μοναχές και θα συνεχίσουμε για τον Αγ. Νικόλαο τη σύγχρονη  κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου  όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και βόλτα στη γραφική λίμνη Βουλισμένη. Το απόγευμα θα κάνουμε την τελευταία μας στάση για καφεδάκι στο  όμορφο ψαροχώρι με τα χαμηλά κτίρια, τα πολύχρωμα σοκάκια, τα γραφικά μαγαζάκια και το κλειστό, φυσικό λιμανάκι που δημιουργεί την αίσθηση της λιμνοθάλασσας το Σίσι. Επιστροφή στο Ηράκλειο.


 

Τιμή ατόμου €17


ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5


Μονοημερη εκδρομή στα Ρούστικα Ρεθύμνης ένα παλαιό αρχοντοχώρι! Ορεινοί οικισμοί, έθιμα, άνθρωποι, παραδόσεις: αφήνοντας πίσω την πολύβουη ακτογραμμή, η ενδοχώρα της Κρήτης σου αποκαλύπτει τις πιο αυθεντικές πτυχές της γνήσιας κρητικής ιδιοσυγκρασίας.


Ρέθυμνο - Ρούστικα - Μπαλί 


Αναχώρηση το πρωί και πρώτη στάση  στο πανέμορφο ΡΕΘΥΜΝΟ για τον πρωινό καφέ μας. Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας λαβύρινθος γεμάτος εκπλήξεις. Χαίρεσαι να περπατάς και να ρουφάς κάθε ανάσα αυτής της πόλης. Στη συνέχεια μέσα από μια μοναδική διαδρομή με συνεχή διαφοροποίηση τοπίων και βλάστησης, φτάνουμε στα ΡΟΥΣΤΙΚΑ, με τις γραφικές πλατείες, τα στενά σοκάκια και τα Βυζαντινά μνημεία, που σου δίνουν την αίσθηση μιας μικρής, ανέγγιχτης από τον χρόνο μικρής πολιτείας και που όχι χωρίς λόγο, κατατάσσονται σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης. Θα επισκεφτούμε τη Μονή Πρ. Ηλία Ρουστίκων, η οποία χτισμένη την εποχή της Ενετοκρατίας, πάνω σε ένα ψηλό λόφο με πανοραμική θέα, είναι ένα από τα ιστορικότερα Μοναστήρια της Κρήτης. Εδώ κρύφτηκε το Ιστορικό Αρχείο της Κρήτης κατά  τη Γερμανική κατοχή.  Μέσα στο Ναό θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μια συλλογή από πολύτιμα κειμήλια, βιβλία, χειρόγραφα τα όποια χρονολογούνται από το 1620, λείψανα διαφόρων Αγίων, καθώς και τον παμπάλαιο θρόνο και τέμπλο του 1843. Στη συνέχεια θα κάνουμε την βόλτα μας στον παραδοσιακό οικισμό ανάμεσα σε καλοδιατηρημένα σπίτια με ασπρισμένες αυλές γεμάτες λουλούδια και θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα. Τελευταία μας στάση στο γραφικό Μπαλί και  επιστροφή στο Ηράκλειο.


 

Τιμή ατόμου €17


ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5


Κυριακάτικη βόλτα όλων των αισθήσεων σε γνωστές-άγνωστες γωνιές του τόπου μας, γεμάτη με χρώματα και αρώματα της Κρητικής φύσης!


Παναγία Γιάτρισα - Βάμος - Λίμνη Κουρνά


Αναχώρηση το πρωί  από το Ηράκλειο με ενδιάμεση στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Θα  συνεχίσουμε με επίσκεψη και προσκύνημα , στην μοναδική  εκκλησία της Κρήτης, που είναι αφιερωμένη  στην «Παναγιά τη Γιάτρισσα» που βρίσκεται κοντά στο χωριό Λιτσαρδα Αποκορώνου. Αφού προσκυνήσουμε, και περιηγηθούμε στον χώρο της Κιβωτού θα συνεχίσουμε  για το χωριό στολίδι στους πρόποδες των Λευκων Ορέων Βάμο! Ένα χωριό με χρώμα νεοκλασικό, με απρόσμενα πολλά αρχοντικά, και με αμέτρητες ανθισμένες αυλές. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τις ομορφιές του χωριού και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια από τις μεγαλύτερες Λίμνες γλυκού νερού στη Κρήτη τη Λίμνη Κουρνά! Ελεύθερος χρόνος να χαλαρώσουμε περπατώντας γύρω από τη λίμνη, να νοικιάσουμε θαλάσσιο ποδήλατο και να απολαύσουμε την ηρεμία του τόπου και την όμορφη θέα! Χρόνος για γεύμα σε μια από τις πολλές ταβέρνες που υπάρχουν γύρω από τη λίμνη! Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο.


Τιμή ατόμου: €18


Σε όλες τις εκδρομές περιλαμβάνεται:

 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός - Αρχηγός του γραφείου
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400