ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

355

  Η Μεγαλοβδόμαδά και η γιορτή της Πασχαλιάς είναι αυτή που δίνει μια ξεχωριστή όψη, ένα άλλο όμορφο χρώμα σε όλο το Ιόνιο και τα νησιά του. Εκεί, όπου οι γιορτές αυτές παίρνουν κάποια άλλη μορφή. Το Πάσχα στα Κύθηρα είναι κάτι το ξεχωριστό.


  6ήμερη εκδρομή


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 2/5


1η μέρα Μ.ΠΕΜΠΤΗ 
Πρωινή αναχώρηση  από Ηράκλειο και με την κατάλληλη στάση θα φτάσουμε στο Καστέλι Κισσάμου. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για τα Κύθηρα ή αν θέλετε το παλιό Τσιρίγο. Σύμφωνα με την μυθολογία εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη η Θεά του έρωτα.‘Αφιξη, στο ξενοδοχείο μας στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ. Το χωριό  βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυθήρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Δείπνο -  διανυκτέρευση.
2η μέρα Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στο ΛΙΒΑΔΙ με τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, με (13) τόξα, το περίφημο γεφύρι του Κατουνίου.  Συνεχίζουμε με τη ΧΩΡΑ με το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για τον δημοφιλή παραθαλάσσιο οικισμό με τους δίδυμους κόλπους και το μοναχικό φάρο το ΚΑΨΑΛΙ. Καφέ-Εστιατόρια-Γκαλερί-Υπαίθρια Βιβλιοπωλεία - παρατεταγμένα στο παραλιακό δρόμο μας προσκαλούν να τα απολαύσουμε. Απέναντι από το κόλπο του Καψαλίου ένας μοναχικός βράχος ορθώνεται στη μέση του πελάγους, προκαλώντας θαυμασμό στους επισκέπτες. Χύτρα ή Αυγό ονομάζεται και αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα μέρη του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ξεκούραση και το απόγευμα αναχώρηση για το γραφικό ψαροχώρι Αβλέμωνα οπου θα παραστούμε σε μια από τις εντυπωσιακότερες λιτανείες επιταφίου της χώρας. Οι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει περίτεχνα στους βράχους του κόλπου, από το λιμάνι μέχρι το φάρο και πάνω στο κάστρο, αυτοσχέδια καντήλια, τα οποία ανάβουν κατά την περιφορά του Επιταφίου. Μέσα σε λίγη ώρα όλος ο κόλπος δείχνει να φλέγεται. Οι βυζαντινοί ύμνοι και ο φλεγόμενος κόλπος συνθέτουν μεγαλειώδεις στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
3η μέρα Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ  
Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.Η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το μικρό καταρράκτη . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, και αργότερα θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Αναστάσεως.  Μετά την Ανάσταση θα έχουμε το δείπνο μας με την πατροπαράδοτη Μαγειρίτσα συνοδεία και άλλων εδεσμάτων.  Διανυκτέρευση.
4η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 
Χριστός Ανέστη! Πρωινό. Λαμπριάτικη μέρα και ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γλέντι που ετοιμάζουν οι κάτοικοι, με πολλά αρνιά που ψήνουν στην παραλία και μουσική από ντόπιους μουσικούς. Χορός που δεν τελειώνει ποτέ πριν σουρουπώσει. Αυτό θα πει Πάσχα στα Κύθηρα!!! Διανυκτέρευση.
5η μέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 
Πρωινό και σήμερα θα παρακολουθήσουμε ένα  τοπικό θρησκευτικό έθιμο, που  ξεκινάει τη Δευτέρα του Πάσχα από το μητροπολιτικό ναό της Χώρας, όπου φιλοξενείται από την Κυριακή της Ορθοδοξίας μέχρι την Ανάσταση, περιφέρεται τις επόμενες ημέρες στα χωριά του νησιού και επιστρέφει στο μοναστήρι. Στην συνεχεια θα επισκεφθουμε την ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ, το μοναστήρι έχει χτιστεί σε ένα απ’ τα υψηλότερα βουνά του νησιού και έχει θέα όχι μόνο τις ακτές της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρου του νησιού.  Ο ναός γιορτάζει του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1840, και είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο. Ο Κολοκοτρώνης είχε τάξει στην Παναγία, ότι αν νικήσει η ελληνική επανάσταση θα γυρίσει και θα βοηθήσει την ανοικοδόμησή του. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από κάποιον βοσκό το 1766 και έχει την μορφή της Παναγίας στην μια πλευρά και από την άλλη την μορφή του Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο - Διανυκτέρευση.
 6η μέρα ΤΡΙΤΗ 
Πρωινό και τελευταία μέρα σήμερα πριν την αναχώρηση μας θα επισκεφθούμε το  Κεφαλοχώρι του νησιού, τον Ποταμό. Στον Ποταμό θα περπατήσουμε ως την πλατεία του χωριού όπου θα δούμε την επιβλητική εκκλησία της Παναγίας της Ιλαριώτισσας, το δημοτικό μέγαρο & το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας. Συνεχίζουμε για τα Μητάτα το χωριό που επλήγη ισχυρά από το σεισμό των 6,9 ρίχτερ του 2006. Θα περπατήσουμε ως το Ηρώο του χωριού για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στο φαράγγι του «Τσάκωνα», ενώ λίγο πιο πάνω θα βρεθούμε στην πλατεία  «Μπαλκόνι» του χωριού όπου βρίσκεται η κατεστραμμένη από το σεισμό εκκλησία , μοναδικός και αδιάψευστος μάρτυρας του εγκέλαδου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι του ΔΙΑΚΟΦΤΙ, οπου  θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Κίσσαμο. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο Ηράκλειο.

Τιμή ατόμου € 


   ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου από και προς Κύθηρα.
 • Εκδρομές-μεταφορές με πούλμαν.
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Αγ. Πελαγία.
 • 5 πρωινά.
 • 3 δείπνα.
 • Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα το βράδυ του Μ. Σαββάτου.
 • Πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική την Κυριακή του Πάσχα.
 • Φόρος Διανυκτέρευσης.
 • Έμπειρος αρχηγός εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ποτά - αναψυκτικά στα δείπνα.
 • Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 1. Παιδιά 0 - 2 ετών: ΔΩΡΕΑΝ.
 2. Παιδιά 2 - 12 ετών:   (εφόσον είναι το 3ο άτομο στο δωμάτιο).
 3. Διαφορά Μονόκλινου

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400