ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ 7 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

435

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.


Αν υπάρχει ένα ελληνικό νησί, που έχει συνδεθεί με το Πάσχα, αυτό είναι η Πάτμος. Το μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων, είναι παγκοσμίως γνωστό για τη σημαντική θρησκευτική κληρονομιά του, αλλά και για τις εκπληκτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά, τα υπέροχα τοπία. Εμείς θα βρεθούμε στην δαφνοστολισμένη Χώρα της το πρωί της Μ. Πέμπτης, όπου το μεθυστικό άρωμα από τις σκορπισμένες λεβάντες κι η θέα στο πέλαγος, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Η Τελετή του Νιπτήρος κι η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, αποτελούν μερικά από τα πιο ιδιαίτερα έθιμα αυτού του τόπου. Το φετινό Πάσχα θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.


Αναχώρηση από Ηράκλειο Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου


1ημέρα. Μ. Τετάρτη 12/04
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα  και επιβίβαση στο πούλμαν για το λιμάνι του Πειραιά. Λίγος χρόνος ελεύθερος και στις 17.00 θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της BLUE STAR το οποίο θα αναχωρήσει στις 18.00 η ώρα. Η άφιξη στην Πάτμο είναι στις 02.10 το πρωί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Διανυκτέρευση
2ημέρα. Μ. Πέμπτη 13/04
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 10:30 με το πούλμαν για την Χώρα όπου θα παρακολουθήσουμε στην πλατεία του Δημαρχείου το έθιμο του Νιπτήρα. Η τελετή τελειώνει 13:30 και μετά μπορούμε να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1607. Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας Ελεούσας και θα μάθουμε την ιστορία και τα θαύματα της. Συνεχίζουμε με τα πόδια και από την πίσω πλευρά του βράχου θα συναντήσουμε το μοναστήρι Της Παναγίας της Διασώζουσας. Θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της εικόνας. Αργότερα αναχωρούμε και θα κάνουμε ένα κομμάτι του νησιού μέχρι να φτάσουμε στην διάσημη παραλία του Γροίκου όπου μπορούμε και να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σκάλα. Ελεύθερος χρόνος που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε στα διάφορα μαγαζιά της Σκάλας. Διανυκτέρευση.
3ημέρα. Μ. Παρασκευή 14/04
Πρωινό και αναχώρηση για την Χώρα, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Χριστόδουλου (Αγ. Ιωάννη Θεολόγου) που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή εκεί που γύρω της κτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί. Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα. Στη Μονή, υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Τιμίου Σταυρού, του Προδρόμου , των Αγίων Αποστόλων (1603).  Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει στον μαθητή του Πρόχορο , το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης. Θα παρευρεθούμε στην μοναδική και συγκινητική Αποκαθήλωση που λαμβάνει χώρα στο ιερό χώρο του Σπηλαίου. Μετά το πέρας την Αποκαθήλωσης θα παραμείνουμε με τον ξεναγό μας ώστε να  γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος, θα δούμε το σημείο που κοιμόταν και το σημείο που έβαζε το χέρι του να κρατηθεί όταν σηκωνόταν. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα παρακολούθηση του Επιταφίου σε όποια από τις εκκλησίες της Σκάλας επιθυμεί ο καθένας μας. Πολύ όμορφα είναι όταν συναντώνται όλοι μαζί οι Επιτάφιοι και ψάλλουν στην κεντρική πλατεία.  Διανυκτέρευση
4ημέρα. Μ. Σάββατο 15/04 (Προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς)
Πρόγευμα και προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στο πολύνησο των Λειψών με τις πολλές βραχονησίδες. Όμορφο και αυθεντικό μικρό νησί με λευκά ασβεστωμένα σπίτια και διάσπαρτα εκκλησάκια. Προσκύνημα στην Παναγία του Χάρου με τη μοναδική εικόνα στην Ελλάδα, όπου η Παναγία δεν κρατά το Θείο Βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Επιστρέφουμε στην Σκάλα στις 16:00 και είμαστε ελεύθεροι μέχρι 22:30 που θα αναχωρήσουμε για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία. Μετά την Ανάσταση θα μεταφερθούμε σε τοπικό εστιατόριο για την πατροπαράδοτη Μαγειρίτσα.  Διανυκτέρευση.
5ημέρα. Κυριακή 16/04 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!  
Σήμερα μετά το πρωινό μας μπορούμε με τα πόδια να κάνουμε μία βόλτα  μέχρι το πρώτο βαφτιστήριο του Αγίου Ιωάννου, όπου θα μιλήσουμε και για το πρώτο θαύμα που συνέβη με τον μάγο Κύνωπα. Μετά μπορούμε να πιούμε ένα καφεδάκι στην Σκάλα και το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε με το Πούλμαν για την Χώρα όπου θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα μας με συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορού. Επιστροφή στην Σκάλα. Διανυκτέρευση.
6ημέρα. Δευτέρα 17/04
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος ως τις 12.30 που θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι και θα πάρουμε το πλοίο για την επιστροφή μας στο Πειραιά.  Ώρα αναχώρησης του πλοίου από Πάτμο 13:40. Άφιξη στον Πειραιά 21:05. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Αθήνα. Διανυκτέρευση.
7ημέρα. Τρίτη 18/04
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος έως το απόγευμα που θα μεταφερθούμε στο Πειραιά για να πάρουμε το πλοίο για την επιστροφή μας στο Ηράκλειο.
8ημέρα. Τετάρτη 19/04
Άφιξη στο Ηράκλειο.

Τιμή ατόμου € 435


Περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά Εισιτήρια Ηράκλειο-Αθήνα.
 • Φόρος αεροδρομίου.
 • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά-Πάτμο-Πειραιά σε οικονομική θέση.
 • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά -Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Πάτμο (Σκάλα).
 • 1 διανυκτερευση σε ξενοδοχειο 3* στην Αθήνα
 • Πασχαλινό δείπνο μετά την Ανάσταση.
 • Πασχαλινό γεύμα με γλέντι  και ζωντανή μουσική.
 • Εκδρομές στην Πάτμο με το πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός του γραφείου .
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνει:
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και οτιδήποτε προαιρετικό.
 • Φόρος διανυκτέρευσης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 1. Διαφορά μονόκλινου   €110
 2. Παιδί 5-11 ετών σε δωμάτιο με 2 ενήλικες 390€
 3. Με την εγγραφή καταβάλλεται 40% προκαταβολή και εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400