ΠΑΣΧΑ ΣΤOΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

315

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ! 


Αν θέλει κανείς να νιώσει την κατάνυξη του ΠΑΣΧΑ και την χαρά της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ πρέπει να βρεθεί στα χωριά της ορεινής Πιερίας. Το πανέμορφο φυσικό τοπίο των Πιερίων ταιριάζει απόλυτα, «δένει» αρμονικά με το πνεύμα και το χρώμα της Ανάστασης.

              4-ήμερη εκδρομή από Ηράκλειο / Αναχώρηση Μ. Πέμπτη  2 Μάϊου

Βόλος - Μονή Αγ. Διονυσίου - Λιτόχωρο - Λεπτοκαρυά - Π. Παντελεήμων


Τιμή ατόμου € 315.   


Όλα πληρωμένα! Πρωινό, δείπνο, ποτά κι εορταστικά γεύματα! 


  1η μέρα Μ. Πέμπτη 02/05/24
Συγκέντρωση στο Λιμάνι του Ηρακλείου και αναχώρηση για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα Μ. Παρασκευή 03/05/24
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με τις αναλογες στάσεις για καφεδάκι, για το  τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, το Βόλο. Βόλτα στη παραλία της πόλης και ραντεβού στα τσιπουράδικα! Συνεχίζουμε για Λεπτοκαρυά ένα  υπέροχο χωριό και μια μαγική παραλία στους πρόποδες του Ολύμπου. Με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου να ανοίγεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου με συνοδεία χορωδίας. Οι Επιτάφιοι στολίζονται με ένα μοναδικό τρόπο και δημιουργούν πραγματικά κομψοτεχνήματα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα Μ. Σάββατο 04/05/24
Πρωινό και σήμερα  και θ’ ανεβούμε ένα μικρό κομμάτι του Ολύμπου μέχρι το πολύ όμορφο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπο. Το πρώτο μοναστήρι που βρίσκεται λίγο ψηλότερα έχει χτιστεί το 1543 από τον ίδιο τον Άγιο Διονύσιο το οποίο δυστυχώς ανατινάχθηκε από τους Γερμανούς το 1943. Στην Μονή φυλάσσονται Άγια λείψανα, τίμιο ξύλο και εικόνες του 15ου αιώνα. Η ανδρική συνοδεία της μονής (περίπου 25 μοναχοί) ασχολείται με ποικίλα διακονήματα, όπως: αγιογραφία, θυμίαμα, τυροκομική, μελισσοκομία, κηροποιία, κηπουρική, ξυλουργική, βιβλιοδεσία κ.λ.π. Θα μάθουμε την ιστορία της Μονής και τον βίο του Αγίου, θα προσκυνήσουμε και η επόμενη στάση μας θα είναι στο γραφικο Λιτόχωρο .Μια γραφική κωμόπολη που  ξεχωρίζει για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική μακεδονικού ρυθμού και τις εναλλαγές της πλούσιας βλάστησης. θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα, Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.
Το βράδυ παρακολούθηση της τελετής της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ , και στη συνέχεια αναστάσιμο δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.
4η μέρα Κυριακή 05/05/24 Πάσχα. Χριστός Ανέστη!
Πρωινό και  ελεύθερος χρόνος  για να χαρούμε τους χώρους του ξενοδοχείου, και να απολαύσουμε με ποτά και μεζέδες το ψήσιμο των αρνιών, γεύμα με μουσική με απεριόριστο κρασί, χορός. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο οικισμο Παλαιο Παντελεήμνονα το μπαλκόνι του Ολύμπου. Ετοιμαστείτε να χαθείτε στα μονοπάτια του χρόνου. Η ομορφιά της Μακεδονίας θα ξεδιπλωθεί στα πόδια σας. Ένας διατηρητέος οικισμός, το «Μπαλκόνι του Ολύμπου». Μια βόλτα από τον παλιό οικισμό μέχρι την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με τα αιωνόβια πλατάνια θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν. Χρόνος για καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα Δευτέρα  06/05/24
Πρωινό και αναχώρηση  για το λιμάνι του Πειραιά  με τις απαραίτητες στάσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο.
6η μέρα Τρίτη  07/05/24
Άφιξη στο Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια πλοίου σε οικονομική θέση Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο
 • Mεταφορές-εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 3 διαν/σεις σε  επιλεγμένο ξενοδοχείο 4**** στη Λεπτοκαρυά Πιερίας με πλούσιο πρωινό.
 • Δείπνο τη Μεγάλη Παρασκευή σε μπουφέ με νηστίσιμα, Αναστάσιμο δείπνο, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, Πασχαλινό γεύμα, που ξεκινά με κρασί ή τσίπουρο, μεζέδες, μουσική, Γλέντι, παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, ποτά σε όλα τα δείπνα.
 • Διόδια Αυτοκινητοδρόμων.
 • Συνοδός του γραφείου.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε προαιρετικό
 • Φόρος διανυκτέρευσης
Σημείωση:
 1. Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ3 -ΑΒ4 € 30.
 2. Διαφορά μονόκλινου € 110.
 3. Παιδιά 0 - 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ.
 4. Παιδιά 4 - 11 ετών: 270€ (εφόσον είναι το 3ο άτομο στο δωμάτιο)

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400