ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

199

Η Ελλάδα έχει ομορφιές που δεν έχεις φανταστεί! Η Ανατολική Πελοπόννησος είναι ένα τέτοιο μέρος..


3-ήμερη εκδρομή στην Ερμιόνη - Πόρτο Χέλι - Δίδυμα – Ναύπλιο - Κεφαλάρι – Τολό –  Μυκήνες.


Αναχώρηση από Ηράκλειο 14 Ιουνίου!

1η μέρα.14/06
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου  και επιβίβαση στο πλοίο.
2η μέρα 15/06
Άφιξη στο Πειραιά επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για την Ερμιόνη και επίσκεψη στη Μονή Αγίων Αναργύρων. Είναι τελείως αδύνατον να κλείσουμε σε λίγες γραμμές τις υπέροχες ομορφιές της Μονής : Την πολυσύνθετη αρχιτεκτονική της, Τις θαυμάσιες τοιχογραφίες της, έργο Κρητικής σχολής και ίσως αμέσου μαθητή Θεοφάνους Κρητός, τα υπέροχα κειμήλια της, την πλούσια βιβλιοθήκη της , τα ελαιοτριβεία, τους αργαλειούς, τα μαγγανοπήγαδα, τους απέραντους και ζηλευτούς κήπους της! Και πάνω απ’ όλα την ησυχία της και την πνευματική ζωή της! Θα έχουμε αρκετό χρόνο να περιηγηθούμε τη μονή και ύστερα θα αναχωρήσουμε για την όμορφη ΕΡΜΙΟΝΗ όπου και θα απολαύσουμε τον καφέ μας και την βόλτα μας. Συνεχίζουμε για το κοσμικό στέκι της Πελοπονήσου το Πόρτο Χέλι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα. Επόμενη στάση στο χωριό Δίδυμα που βρίσκεται στο κέντρο μιας μικρής πεδιάδας, στους πρόποδες του όρους Δίδυμο. Εδώ θα δούμε ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Η γη έχει βυθιστεί σε δύο σημεία που μοιάζουν με ηφαιστειακούς κρατήρες, και είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση λόγω του μεγέθους τους. Εμείς θα επισκεφθούμε στον μεγάλο κρατήρα το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου που είναι χτισμένο μέσα στο βράχο. Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο απολαμβάνοντας τον Αργολικό κόλπο για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο δημοφιλέστερο παραθαλάσσιο χωριό της Πελοποννήσου το Τολό όπου θα τακτοποιηθούμε. Διανυκτέρευση.
3η μέρα 16/06
Πρωινό και αναχώρηση για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος το Ναύπλιο, τη Νάπολη της Ανατολής» όπως το ονόμασαν οι Ενετοί  θαλασσοκράτες το Ναύπλιο. Θα  κάνουμε βόλτα  στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, στα γραφικά δρομάκια του Ψαρομαχαλά, στην Πλατεία Συντάγματος που δείχνει ανέγγιχτη από τα χρόνια, την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που έκτισαν οι Βενετοί και στόλισαν με αντίγραφα μεγάλων Ιταλών ζωγράφων. Θα δούμε την εικόνα  αντίγραφο του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι καθώς και τον πορφυρό θρόνο του Όθωνα  και τον Άγιο Σπυρίδωνα-μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες εκκλησίες του Ναυπλίου λόγω της δολοφονίας του Καποδίστρια- που χτίστηκε το 1702. Θα αφήσουμε  το Ναύπλιο να μας «περπατήσει» στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια. Συνεχίζουμε για το Κεφαλάρι Άργους και θα επισκεφθούμε το Ναό της Παναγίας που βρίσκεται μέσα σε σπηλιά και θα πάρουμε την ευλογία του Κρητικού παπά Μιχάλη. Στο Ναό θα δούμε την Αργυρόδετη εικόνα της Παναγίας που είναι αφιέρωμα του Θ. Κολοκοτρώνη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή  στη βάση μας και ετοιμαζόμαστε για μπανάκι στη θάλασσά!!!!! Διανυκτέρευση.
4η μέρα 17/06
Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού. Η επίσκεψη στις Μυκήνες μοιάζει πραγματικά με μια πορεία στα βήματα του Αγαμέμνονα, ο οποίος δοξάστηκε χάρη στην Ιλιάδα και στις αφηγήσεις του Ομήρου για τον Τρωικό Πόλεμο. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα  κάνουμε στάση  στα Ισθμια όπου θα δούμε τον Ισθμό από το επίπεδο της θάλασσας και τη βυθιζόμενη γέφυρα! Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη το στο λιμάνι  και επιβίβαση στο πλοίο.
5η μέρα. 18/06
Άφιξη στο Ηράκλειο.
 

Σούπερ προσφορά! / Τιμή ατόμου € 199

  Περιλαμβάνεται:
 • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
 • Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές μας.
 • 2  διανυκτερεύσεις σε  επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
 • Επίσημος ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Διόδια.
  Δεν περιλαμβάνεται:
 • Είσοδοί στους αρχαιολογικούς χώρους.
 • Φόρος Διανυκτέρευσης.
Σημείωση:
 1. Διαφορά  σε καμπίνα ΑΒ4 + € 30 και οι 2 διαδρομές.
 2. Διάφορά μονόκλινου € 30.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400