Ρουμανία 8 ημέρες

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ταξιδέψτε μαζί μας στο εξωτερικό

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

410

8ημερη εκδρομή στη  χώρα των αντιθέσεων!
ΡΟΥΜΑΝΙΑ! 

Η Ρουμανία των θρύλων και των παραμυθιών είναι μια χώρα διαφορετική. Δεν πρόκειται απλά για μια χώρα με ωραία βαλκανικά τοπία, γραφικά χωριά και ιδιαίτερη λαϊκή μουσική. Είναι μια μεγάλη και πλούσια σε αξιοθέατα χώρα, με πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων και οικισμών, που συναγωνίζονται επάξια τις αντίστοιχες της κεντρικής Ευρώπης.ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΟΝΗ ΣΙΝΑΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ-ΒΟΛΟΣ

Αναχώρηση από Ηράκλειο  23 Φεβρουαρίου


  1η μέρα :23/02/23.
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου κι επιβίβαση στο πλοίο. 
2η μερα 24/02/23. 
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά κι επιβίβαση στο πούλμαν. Με τις ανάλογες στάσεις θα φτάσουμε στον Προμαχώνα, όπου θα κάνουμε στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Περνάμε αμέσως μετά, από τον έλεγχο διαβατήριων και σε 2,5 περίπου ωρες θα είμαστε στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση
 3η μέρα 25/02/23. 
Πρωινό και αναχώρηση  για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι. Μόλις περάσουμε τα Βουλγαρουμανικά σύνορα θα διασχίσουμε τη Γέφυρα της Φιλίας πάνω από το Δούναβη ποταμό και σε μια ωρα θα είμαστε στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, και να αλλάξουμε χρήματα στα τοπικά ανταλλακτήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα 26/02/23. 
Πρωινό και  ξενάγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης των αντιθέσεων, την όπερα, την αψιδα του θριαμβου,το Πατριαρχείο,το παλάτι Τσαουσέσκου ( το παλάτι του λαού )με τα χιλιάδες δωμάτια, το 2ο μεγαλύτερο κτήριο στο κοαμο μετα το Αμερικανικό Πεντάγωνο,ιστορικα μνημεία. Συνεχίζουμε για το Μουσειο του Χωριου ένα θεματικό πάρκο οπυ θα δουμε όλα τα διαφορετικά ηθη και έθιμα των χωριών της Ρουμανίας. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα 27/02/23.
Πρωινό και αναχώρηση για τη Μεσαιωνική πόλη Σινάϊα το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων. Επισκεψη στο ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το κάστρο Μπραν, γνωστό ως "Πύργος του Δράκουλα" Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της,τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού ρυθμού. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.
6η  ΗΜΕΡΑ: 28/02/23. 
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Σόφια και θα δουμε το ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και στην κλειστή αγορά για βόλτα και  ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7η μερα:01/03/23. 
Πρωινό και αναχώρηση το πρωί και με τις ανάλογες στάσεις θα φθάσουμε στο φιλόξενο  Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και σήμερα θα απολαύσουμε τσιπουρομεζέδες στα ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα. Διανυκτέρευση.
 8η μέρα:02/03/23.
Πρωινο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά.
 9η μέρα:03/03/23. 
Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου.

            Τιμή ατόμου € 410  


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
 • Πούλμαν  νέας  τεχνολογίας με πεπειραμένο οδηγό
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό  ξενοδοχείο 4* Αστέρων  στο Βουκουρέστι
 • 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό  ξενοδοχείο 4* Αστέρων  στη Σόφια
 • 1 διανυκτέρευση σε κεντρικό  ξενοδοχείο 3* Αστέρων  στο Βόλο
 • 6 πρωινά σε πλούσιους  μπουφέδες
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός του γραφείου σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ   - ΔΙΟΔΙΑ

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Εισόδοι σε Μουσεία
 • Δημοτικοί Φόροι που καταβάλονται με την αφιξη στα ξενοδοχεία
Πληροφορίες:
 1. Διαφορά Μονόκλινου   € 155
 2. Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ4 € 20
ΠΡΟΣΟΧΗ!
 1. Ενήλικες και παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο.
 2. Αντίστοιχα κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων, έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων. Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (π.χ. αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών κλπ.).
 3. Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν με τον ένα γονέα, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση του δεύτερου γονέα.
 4. Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν χωρίς γονείς, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση και των δύο γονέων.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400