Ρουμανία 7 ημέρες

ΕΥΡΩΠΗ

Ταξιδέψτε και απολαύστε μαζί μας την Ευρώπη

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

358

ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΟΝΗ ΣΙΝΑΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ-ΣΟΦΙΑ


 

Αναχώρηση από Ηράκλειο  12 Ιουνίου

 

 (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

 

 Η Ρουμανία των θρύλων και των παραμυθιών είναι μια χώρα διαφορετική. Δεν πρόκειται απλά για μια χώρα με ωραία βαλκανικά τοπία, γραφικά χωριά και ιδιαίτερη λαϊκή μουσική. Είναι μια μεγάλη και πλούσια σε αξιοθέατα χώρα, με πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων και οικισμών, που συναγωνίζονται επάξια τις αντίστοιχες της κεντρικής Ευρώπης. Με αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μοναστήρια της Μολδοβλαχίας και τις μεσαιωνικές πόλεις των Καρπαθίων, θα "ζήσουμε" το μυστήριο του Κόμη Δράκουλα, θα μάθουμε για τους θρύλους των Καρπαθίων και της Τρανσυλβανίας.


1η ΗΜΕΡΑ:12/6
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου κι επιβίβαση στο πλοίο. 
2η ΗΜΕΡΑ:13/6
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά κι επιβίβαση στο πούλμαν. Η πρώτη στάση είναι στο Όλυμπους Πλάζα, η δεύτερη έξω από την Λαμία και  για το μεσημεριανό φαγητό, (ή πρόχειρο κολατσιό) στο Όλυμπους Πλάζα του Κορινού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και σε δυο ώρες είμαστε στον Προμαχώνα, όπου θα κάνουμε στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειαζόμαστε. Περνάμε αμέσως μετά, από τον έλεγχο διαβατήριων και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο θα είμαστε στο Μπόροβετς στο ξενοδοχείο μας ,το οποίο είναι τεσσάρων αστέρων, καινούργιο και πολυτελέστατο. Το Μπόροβετς είναι το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας και είναι εγκατεστημένο στα 1315 μέτρα υψόμετρο. Το ξενοδοχείο μας όπως και όλα τα άλλα γύρω είναι πνιγμένο μέσα στα πανύψηλα έλατα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ:14/6
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Ρούσε. Στο σημείο αυτό θ’ απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. 70 χιλιόμετρα μετά τα σύνορα, θα είμαστε στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, να βρούμε τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ και να αλλάξουμε χρήματα στα τοπικά ανταλλακτήρια. Μπορούμε να επισκεφτούμε και την ιστορική Μονή Σταυρουπόλεως του 1775. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ:15/6
Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, το Μουσείο του χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας.  Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Χρόνος για ελεύθερο γεύμα στα πολλά μαγαζιά που διαθέτουν από Ελληνικά και Τούρκικα σουβλάκια, πίτσες και πολλά Ρουμάνικα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε και αργά το απόγευμα θα κάνουμε πάλι μία βόλτα στην παλιά πόλη να την απολαύσουμε φωτισμένη, να ζήσουμε λίγο την νυχτερινή ζωή του Βουκουρεστίου και θα  επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
5η ΗΜΕΡΑ:16/6 
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Αργότερα, πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ:17/6
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε νωρίς από το ξενοδοχείο μας για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε  την όμορφη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Λίγο πριν φτάσουμε στη Σόφια θα έχουμε ένα πολύ ωραίο γεύμα πληρωμένο από το γραφείο και έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνουμε στην Σόφια για εστιατόρια καταναλώνοντας τον χρόνο μας. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα θα κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και στην κλειστή αγορά για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Μπόροβετς. Αν έχουμε τον χρόνο θα ανέβουμε μέχρι το χιονοδρομικό και τις κοντινές πίστες να βγάλουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Δείπνο - Διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ:18/6
Αναχωρούμε στις 07:00  από το Μπόροβετς και κατευθυνόμαστε προς την Ελλάδα. Με  τις ανάλογες στάσεις θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε  στο πλοίο  για την Κρήτη.
 8η ΗΜΕΡΑ:19/6
Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


 
  • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
  • Πούλμαν  νέας  τεχνολογίας με πεπειραμένο οδηγό
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* Αστέρων
  • 5 πρωινά σε πλούσιους  μπουφέδες
  • 2 δείπνα &  1 γεύμα
  • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός του γραφείου σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ   - ΔΙΟΔΙΑ
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοί σε Μουσεία
  • Ποτά στα γεύματα
 

 Διαφορά Μονόκλινου   €130

Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ4 €15 ανά διαδρομή

(Απαραίτητη προϋπόθεση ταυτότητα νέου τύπου)

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 1: +30 2810 390912

Τηλ. 2: +30 6946 082751

Φαξ: +30 2810 761400