Πραγματ/θηκε: Σμύρνη 4 ημέρες

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ταξιδέψτε μαζί μας στο εξωτερικό

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

399

Σμύρνη – απευθείας από Ηράκλειο 4 ημέρες
Αναχώρηση 26 Οκτωβρίου
Ένα ταξίδι γνώσεις και αναψυχής που θα μας ξυπνήσει συναισθήματα και μνήμες του παρελθόντος…


Σμύρνη – Εφεσσος – Κικριτζέ - Πέργαμος


1η Ημέρα: 26/10/19 ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΣΜΥΡΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σμύρνη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Στη περιπλάνηση μας στη γοητευτική παραθαλάσσια πόλη της Μικράς Ασίας με κοσμοπολίτικο αέρα και βαρύ ιστορικό παρελθόν θα δούμε στη συνοικία του Άλσαντζακ, στις κεντρικές πλατείες με τα πολλά παλιά ελληνικά σπίτια και τα παλατάκια των παλιών Σμυρνιών. Στην συνέχεια θα δούμε την περίφημη προκυμαία, το Μπεζεστένι, την Ρωμαϊκή αγορά, την Αγία Φωτεινή, το ελληνικό προξενείο, τον Καθολικό ναό του Αγίου Πολυκάρπου, το πρώην παρθεναγωγείο και τον Άγιο Βούκολο. Στο τέλος θα επισκεφθούμε την Ελληνιστική Ρωμαϊκή Αγορά της πόλης η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: 27/10/19 ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΤΖΕΣ-ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Έφεσο. Η πόλη όπου αναπτύχθηκαν οι επιστήμες και οι καλές τέχνες. Θα θαυμάσουμε τον σημαντικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο, την Εμπορική οδό, το Πρυτανείο, την οδό των Κουρητών, την πύλη του Ανδριανού, την βιβλιοθήκη του Κέλσου. Και θα συνεχίσουμε, αφήνοντας πίσω μας, την μοναδική κολώνα που έχει απομείνει από το Ναό της Αρτέμιδας, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου. Αυτό που θα σας αφήσει έκπληκτους είναι που όλες οι επιγραφές είναι γραμμένες στην αρχαιά Ελληνική. Λίγο πιο πέρα κοντά στο Selcuk βρίσκεται ένα μικρό σπιτάκι, που θεωρείται ότι έζησε τα τελευταία της χρόνια η Παναγία. Ο καταπράσινος χώρος που περιβάλλει το μικρό πέτρινο σπιτάκι αποπνέει γαλήνη και ηρεμία και χιλιάδες προσκυνητές αφήνουν τα τάματα και τις επιθυμίες τους σε ένα τεράστιο τοίχο ευχών αφού πρώτα προσευχηθούν στην Παναγία. Συνεχίζουμε για το ιστορικό χωριό Κιρκιντζές, την ιστορία του οποίου μας περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της, «Ματωμένα χώματα». Στη βόλτα μας θα νοιώσουμε σαν να γυρνάμε έναν αιώνα πίσω, να διαβαίνεις τα ολάνοικτα σπίτια των κατοίκων και να μένεις βουβός μπρος την εικόνα που αντικρίζεις. Τα έπιπλα, τα χαλιά, τα κρεβάτια, έχουν μείνει απείρακτα στο χρόνο. Επιστροφή το απόγευμα στη Σμύρνη. Διανυκτέρευση.
3η Ημέρα: 28/10/19.ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την Πέργαμο όπου θα γνωρίσουμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού(Σεράπειον), το οποίο λειτούργησε κατά τους χριστιανικούς χρόνους και ως εκκλησία και μάλιστα μία από τις επτά της Αποκαλύψεως, και από την παλιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ με τα περίφημα μαγαζιά των χειροποίητων χαλιών. Συνεχίζοντας, σταματάμε στο Μουσείο της Περγάμου για όσους θέλουν να το επισκεφθούν προαιρετικά. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα επιστροφή στη Σμύρνη. Διανυκτέρευση.
4η Ημέρα: 29/10/19.ΣΜΥΡΝΗ –ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ €399


Περιλαμβάνονται:


 Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Σμύρνη – Ηράκλειο
 Μια χειραποσκευή 8 κιλ. και μια βαλίτσα έως 15 κιλά.
 Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμου
 Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* σε κεντρικότατο ξενοδοχείο της Σμύρνης με πρωινό
 Ταξιδιωτική ασφάλεια (Αστικής Ευθύνης) & Φ.Π.Α.
 Ελληνόφωνος Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 Είσοδοι στην Εφεσο και στο σπίτι της Παναγίας
 Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου

Δεν περιλαμβάνονται:


 Είσοδοι στη Πέργαμο
 Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα


Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ


Προκαταβολή 50% και εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση

   

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Τηλ. 1: +30 2810 390912

    Τηλ. 2: +30 6946 082751

    Φαξ: +30 2810 761400