Πραγματ/θηκε: Μονεμβασιά-Σπήλαιο Διρού-Σπάρτη

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

189

4ημερη Εκδρομή (Αργία Αγ. Πνεύματος).
Αναχώρηση από Ηράκλειο 14 Ιουνίου
Μυστράς-Μονεμβασιά-Γύθειο-Αερόπολη-Σπήλαιο Διρού-Σπάρτη
Όσο και αν ορκίζεσαι πως την έχεις γυρίσει ολόκληρη, η Πελοπόννησος δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα κάτι θα σου ξεφεύγει κι αυτό είναι κομμάτι της μαγείας της! Ελάτε να γνωρίσουμε Αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά και φύση. Προορισμοί αυθεντικής ομορφιάς, καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά!!


1η μέρα 14/6
Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό και επιβίβαση στο πλοίο.
2η μέρα 15/6
Άφιξη το πρωί στον Πειραιά και επιβίβαση στο πούλμαν. Πρώτη στάση μας στον Ισθμό όπου θα πιούμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για την ομορφότερη βυζαντινή πολιτεία της Ελλάδας, την Μονεμβασιά, η οποία είναι κτισμένη σ’ έναν πελώριο βράχο, μέσα στην θάλασσα και ενώνεται μονάχα με μία στενή λωρίδα γης με τη στεριά, το μοναδικό πέρασμα, η «μόνη εμβάσια». Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα στενά δρομάκια με τα παλιά αρχοντικά και τις όμορφες βυζαντινές εκκλησίες, όπως του Ελκόμνεου Χριστού (13ου αιώνα), την Παναγία την Χρυσαφίτισσα (17ου αιώνα) και στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκονται τα ερείπια του παλιού φρουρίου και η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην άκρη του γκρεμού. Επόμενη στάση μας στη ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου στο Μυστρά. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, όπως τα παλάτια, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου. Συνεχίζουμε για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας τη Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα 16/6
Πρωινό και αναχώρηση για τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να κατακλύζουν το εσωτερικό του. Ένα καταπληκτικό θέαμα σας περιμένει και μια βαρκάδα που θα σας μείνει αξέχαστη. 5χλμ Νότια της Αρεόπολης, θα φορέσετε σωσίβια οι μικρότεροι, και θα μπείτε σε μια βάρκα που θα σας οδηγήσει στο εσωτερικού του σπηλαίου. Μια διαδρομή στα έγκατα της Βλυχάδας, κάτι σαν εκπαιδευτική, κάτι σαν διασκεδαστική, μοναδική σίγουρα! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφη παραλιακή πόλη με νησιώτικο χρώμα το Γύθειο και την Αερόπολη ,ένας ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, και πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


4η μέρα 17/6
Μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε την πρωτεύουσα της Λακωνίας τη Σπάρτη, και όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, όπου θα μάθουμε την ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά με τις ανάλογες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο.
5η μέρα 18/6
Άφιξη στο Ηράκλειο.


TΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ €189 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε οικονομική θέση
• Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές μας
• Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο στη Σπάρτη
• 2 πρωινά σε πλούσιο μπουφέ
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Συνοδός του γραφείου μας
• Διόδια


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους


Διαφορά μονόκλινου €30

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 1: +30 2810 390912

Τηλ. 2: +30 6946 082751

Φαξ: +30 2810 761400