ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ταξιδέψτε μαζί μας στο εξωτερικό

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

375

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ  ΟΧΡΙΔΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ιούνιος ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού είναι τέλειος για να πραγματοποιήσεις τις πολυήμερες χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές που τόσο λαχταράς!!!

Μαγευτική εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα μέρη των Βαλκανίων. . . Βυζαντινή Οχρίδα, ένα μεγαλείο πολιτισμού και ιστορίας μέσα από αξιοθαύμαστα μνημεία και βυζαντινές εκκλησιές. Με τη σφραγίδα της UNESCO, ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στην Ευρώπη, το κόσμημα της Πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου.


Αναχώρηση από Ηράκλειο 7 Ιουνίου

 1ημερα: Ηράκλειο – Πειραιάς
Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι,  και επιβίβαση στο πλοίο.
2η μέρα: Πειραιάς - Οχρίδα
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για την πανέμορφη Οχρίδα. Κατά την διαδρομή θα κάνουμε ενδιάμεσες τακτικές στάσεις για καφέ και φαγητό. Μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών μας εγγράφων  στο συνοριακό σταθμό Νίκης μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, εισερχόμαστε στην γειτονική μας χώρα. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή με βουνά και δάση, προσπερνώντας την Μεγάλη Πρέσπα, για να φθάσουμε τελικά στην Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δειπνο - Διανυκτέρευση
3η μέρα: Οχρίδα -παλιά πόλη
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, που απλώνεται αμφιθεατρικά, στις βορειοανατολικές όχθες της λίμνης. Το μεσαιωνικό Κάστρο του Σαμουήλ- την βυζαντινή εκκλησίας της Αγίας Σοφίας- το Ναο του Αγίου Νικολάου και της Θεοτόκου Περίβλεπτου. Θα περιηγηθούμε στα στενά της παλιάς πόλης με τα πολλά εργαστήρια χειροτεχνίας, και θα επισκεφθούμε το ελληνορωμαϊκό αμφιθέατρο, όπου εδώ και 62 χρόνια λαμβάνει χώρα το, διεθνούς φήμης, Φεστιβάλ Οχρίδας. Ελεύθερος χρόνος για βολτα στη λίμνη και ψώνια.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο- Διανυκτέρευση.
4η μερα:: Οσιος Ναούμ - Κόλπος των Οστών-  Στρούγκα
Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τον «Κόλπο των Οστών». Εδώ θα περιηγηθούμε στο “Μουσείο του Νερού”, σε ένα θεματικό πάρκο, που αναπαριστά παραλίμνιους προϊστορικούς οικισμούς, που υπήρχαν γύρω από τη λίμνη από το 8.000 π.Χ. και μετά.Εδώ αναδημιουργήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός πάνω σε πασσάλους, σαν ένα μικρό ξύλινο νησί μέσα στην λίμνη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το μεσαιωνικό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ.  Έχοντας ιδρυθεί το 905 μ.Χ,  είναι αφιερωμένο στον Ναούμ της Πρεσθλάβας, μαθητή των Θεσσαλονικέων αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, με σκοπό τον εκχριστιανισμό των Σλάβων. Έχοντας συμβάλλει και στη δημιουργία του Κυριλλικού Αλφαβήτου, ο Όσιος Ναούμ, πέθανε και θάφτηκε εδώ, στο μοναστήρι που πήρε και το όνομά του. Ο θρύλος θέλει την καρδιά του να ακούγεται ακόμη να χτυπά, αν ακούσει κανείς προσεκτικά πάνω από τον τάφο του. Συνεχίζουμε για την όμορφη Στρούγκα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στην βορειοανατολική όχθη της λίμνης Οχρίδας.Ελευθερος χρονος για βόλτα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
5η μερα: Οχρίδα -Μπίτολα -  Θεσσαλονίκη
Πρωινό και  πριν αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη  θα κανουμε στάση στη κοσμοπολίτικη Μπίτολα (Μοναστήρι), την “Πόλη των Προξένων”, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της ταυτότητα και ιστορία. Μια πόλη γεμάτη πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία.Συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό της Νίκης,και παιρνουμε το δρόμο για την Θεσσαλονίκη.Αφιξη στην ομορφη Θεσσαλονικη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Ελευθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
6η μερα: Θεσσαλονίκη –Πειραιάς.
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο.
7η μέρα: Ηράκλειο
Άφιξη στο λιμάνι του Ηράκλειου.

Τιμή ατόμου € 375


Περιλαμβάνεται:

 • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιά-Ηράκλειο οικονομική θέση
 • Πούλμαν για τις μετακινήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Οχριδα
 • 1 διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη σε 3* ξενοδοχείο
 • 4 πρωινά σε μπουφέ
 • 3 Δείπνα σε μπουφέ
 • Συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε Μουσεία-αρχαιολογικοί χώροι-Μοναστήρια
 • Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα.
 • Δημοτικοί Φοροι στα ξενοδοχεία
Σημείωση:
 1. Διαφορά  Μονόκλινου € 85 .
 2. Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ4 € 30 (και οι 2 διαδρομές).
 3. Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας   του εισιτηρίου.
 4. Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.(Εάν έχετε διαβατήριο στην κατοχή σας παρακαλούμε να το δηλώσετε για γρηγορότερη διέλευση των συνόρων).
 5. Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερινά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπως καθορίζει το γραφείο.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Τηλ. 1: +30 28970 42609

  Τηλ. 2: +30 6946 082751

  Φαξ: +30 2810 761400